Geen goede start voor Kinderdijk

alblasserdam • Korfbalvereniging Kinderdijk lijkt voorlopig af te moeten haken in de strijd om het kampioenschap. Zaterdag werd er gelijkgespeeld tegen Atlas.

Na de verloren wedstrijden tegen Korbatjo en Maassluis, had CKC Kinderdijk wat recht te zetten. Om mee te blijven doen voor het kampioenschap moest er gewonnen worden in Zeeland. Maar dat gebeurde niet.
In de eerste fase van de wedstrijd ging het gelijk op. Een reeks van vier doelpunten door Daan de Vrieze en Max Donkervoort zorgde voor een voorsprong van 3-6. De wedstrijd kantelde toen echter. Er werden veel fouten in de passing gemaakt en ook de goede aanvallen wist CKC Kinderdijk niet te belonen met een doelpunt. De heren van Atlas zorgden voor vijf doelpunten op rij, waardoor Kinderdijk 8-6 achter kwam te staan. De schade bleef toen echter nog beperkt. Ruststand: 10-10.
Na rust duurde het 8 minuten voordat er weer gescoord werd. Marjolein Verkerk maakte het eerste doelpunt van de tweede helft. Arjan Schook en Amanda Temmer volgden met een afstandschot. Ondanks de weinige doelpunten wist CKC Kinderdijk een voorsprong van 10-13 te bereiken. Echter kon er geen groter gat geslagen worden. Stephanie Smid, Koen Golverdingen en Marjolein Verkerk maakten plaats voor Simone Hoek, Jelle Lunenborg en Laura Verveer. De wissels konden helaas ook niet het verschil maken. In de laatste vier minuten wist Atlas tweemaal op rij te scoren. Dit resulteerde in een 14-14 eindstand. Een flinke teleurstelling voor CKC Kinderdijk, dat nu 5 punten achter staat op koploper Maassluis. Zaterdag 13 januari wordt er om 19.00 uur gespeeld tegen ODO uit Maasland.

BCA bestaat in 2018 vijftig jaar

alblasserdam • Badmintonclub Alblasserdam (BCA) bestaat in 2018 vijftig jaar. Dit willen ze graag met hun leden en oud-leden vieren tijdens de feestelijke opening van het jubileumjaar op zaterdagmiddag 17 februari 2018. Het programma begint met een ontvangst tussen 13.00 en 13.30 uur. Om 13.30 uur start een badmintonclinic, die tot 15.30 uur duurt. Daarna is er tot 17.00 uur een receptie. Oud-leden die willen komen op 17 februari kunnen zicht tot 15 januari 2018 aanmelden via bcajubileum@gmail.com. Heeft iemand nog oude foto's van activiteiten of wedstrijden van BCA, dan ontvangt de organisatie die ook graag via bcajubileum@gmail.com.

Alblasserdam gaat door met trainer

alblasserdam • Het bestuur van voetbalvereniging Alblasserdam heeft het contract met Dennis Schoonewil met twee jaar verlengd. Hiermee gaat hij zijn derde seizoen in als trainer bij de Damdorpers. Met de overige stafleden zijn de gesprekken nog gaande. Alblasserdam staat momenteel elfde in de 3e klasse C, maar moet nog twee wedstrijden inhalen.