Afbeelding

Mooie Kerstmarkt OBS De Wielen

papendrecht • 'Waar een kleine school groot in kan zijn…' Het Facebook-bericht van één van de bezoekers vatte het mooi samen: de Kerstmarkt bij OBS De Wielen was bijna twee weken geleden een groot succes.

Enkele maanden daarvoor hing de school nog een dreigende sluiting boven het hoofd, maar daar is nu niets meer van te merken. OBS De Wielen is springlevend en dat laten het team en de ouderraad graag zien. Onder andere met een gezellige kerstmarkt op 20 december waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de school en haar leerlingen. Interim-directeur René van Engelen opende de kerstmarkt met de overhandiging van bijna twee containers speelgoed aan Stichting Minima.

Albert Heijn stelde de container van de Goedzak-actie ter beschikking en de leerlingen van de school zamelden in anderhalve week tijd vele zakken speelgoed in voor kinderen die het minder goed hebben. Na de overhandiging ging de Kerstmarkt van start.

Het kinderorkest van Excelsior zorgde voor sfeervolle muziek. In de horecatent was alle ruimte voor een hapje en een drankje en de kinderen konden zich uitleven op het springkussen, met cupcakes versieren, ballengooien en marshmallows roosteren. Maar de hit van de avond was toch wel de silent disco van Dansvoer. Met felgekleurde koptelefoons op hun hoofd gingen de kinderen los op de muziek van één van de drie kanalen. Eén van de leerlingen was wel heel enthousiast: 'Mam, dit was de tofste avond van mijn leven!' Na de kerstvakantie wordt er meer bekend over de opbrengst van de kerstmarkt.