• Papendrecht-Drechtstreek leverde een mooi schouwspel op.
• Papendrecht-Drechtstreek leverde een mooi schouwspel op.

Alle opties liggen nog open

streek • Beantwoordt een club aan het verwachtingspatroon? Dat is de cruciale vraag die elk jaar terugkomt bij het opstellen van het 'winterrapport'.

In het geval van Nieuw-Lekkerland, De Alblas en Streefkerk mogen we vaststellen dat hun eerste elftallen de verwachtingen meer dan overtreffen. De Zwerver valt vooralsnog tegen en wat Drechtstreek en Papendrecht betreft zit het er een beetje tussenin.

Welke kant gaat het op met Nieuw-Lekkerland? De voorbije zomer nam trainer Ronald Hulsbosch afscheid van een aantal 'sterkhouders' en nam hij flink wat nieuwkomers zonder eerste klasse-ervaring op in zijn selectie. Een moeilijk seizoen in de sterke 1B-poule leek aanstaande. En nu, vier maanden later, prijkt Nieuw-Lekkerland op de vijfde plaats in zijn afdeling; een ongekend knap resultaat! Hulsbosch en zijn technische staf zijn er in geslaagd om van de groenwitten weer de vechtmachine te maken waarmee het thuispubliek zich kan identificeren; een team dat precies weet welke kwaliteiten men wél en niet heeft. Rapportcijfer: 8,0.

In 2F beleefde Papendrecht zo'n bliksemstart dat je heel even dacht dat het elftal van Peter de Haan mee zou kunnen doen om de prijzen. Die euforie ligt inmiddels achter ons. Het elftal is langzaam maar zeker terechtgekomen op de plek waar het hoort: in de middenmoot. En dat is helemaal niet verkeerd als je het vorig seizoen meeneemt in je beschouwing. Toen bleef Papendrecht met meer geluk dan wijsheid behouden voor degradatie. De Haan heeft de stabiliteit teruggebracht. Rapportcijfer: 7,0.

Papendrecht's poulegenoot Drechtstreek bivakkeert bij het ingaan van het winterreces op plaats 10. Daar zou je op zich content over kunnen zijn omdat het elftal van trainer Miquel Munoz een gepromoveerde nieuwkomer is in 2F. Daar staat echter tegenover dat de Papendrechters over een selectie beschikken waarmee ze in de middenmoot zouden moeten kunnen meedraaien. De grote vorm ontbreekt echter bij een aantal cruciale spelers. Aan Munoz om ze weer in good shape te brengen en zijn team weg te houden bij de onderste plaatsen. De Zwijndrechtse vakman kennende komt het wel goed. Rapportcijfer: 6,0.

De derde klasse C is de 'poule der poules' in onze regio! Met liefst vier clubs binnen een straal van acht kilometer valt er regelmatig te genieten van derby's. En we kunnen je wel vertellen: die zijn (totnogtoe) allemaal opwindend!

Voor alle clubs valt er nog wat te halen na de winterstop. Spektakel gegarandeerd!

Streefkerk is voorlopig leading in 3C. De ploeg van trainer Maarten van Gastelen staat samen met EBOH aan kop, op één punt achterstand gevolgd door De Alblas. Streefkerk zette vanaf de herfst een serie mooie resultaten neer met als hoogtepunten een 7-1 en een 9-0 overwinning. Van Gastelen beschikt over een selectie met echte goalgetters (Andy van Vugt en Lennert de Vries), harde werkers én onverschrokken verdedigers. Het doelsaldo na twaalf duels (34-13) zegt alles. Streefkerk mogen we zien als een serieuze titelkandidaat. Rapportcijfer: 8,0.

Ook De Alblas geldt als een gegadigde voor de titel. Leo Dekker beschikt over een selectie waarmee hij tot het eind mee kan doen om de prijzen; een ploeg ook met scorend vermogen en de juiste drive. Bij het ingaan van de winterstop staat het team derde achter de koplopers EBOH en Streefkerk. Een mooie positie in de luwte met perspectief om goed getimed toe te slaan. Rapportcijfer: 8,0. Tja, Alblasserdam. Het elftal van trainer Dennis Schoonewil vinden we na de degradatie van afgelopen voorjaar terug op de 11e plaats in de derde klasse C. Niet bepaald een droompositie. Toch is er geen reden voor paniek op sportpark Souburgh. De damdorpers spelen zeker niet slecht en hebben nog drie wedstrijden tegoed ten opzichte van de meeste andere clubs in hun afdeling. Het zou ons niets verbazen als Alblasserdam nog serieus mee gaat doen om de prijzen. De kwaliteit is er. Rapportcijfer: 6,0. De verwachtingen waren hooggespannen, maar de realiteit is dat De Zwerver zichzelf terugvindt op de 10e plaats in 3C. Een klassering die alles te maken heeft met botte pech. Zo'n beetje alle spelers die het Kinderdijkse team sterker maken raakten flink geblesseerd. Trainer Edward Knook wacht met smart op hun terugkeer. Als de ziekenboeg snel na de winterstop leeg stroomt verwachten we een opmars van de roodzwarten. Het seizoen is nog niet gespeeld! Rapportcijfer: 6,0.