Nieuwjaarsduik

lexmond • Op 1 januari 2020 vindt de Nieuwjaarsduik plaats op de ijsbaan van IJsclub DEV Lexmond. Vanwege het ondiepe water op de ijsbaan is deelname door kinderen veilig.
Deelnemers ontvangen bij deelname aan de Nieuwjaarsduik een mooie Unox muts. Voor deelnemers en bezoekers is er een gratis hapje en drankje. Vanaf 14.00 uur is het verzamelen, om 14.30 uur gaan de deelnemers te water. De ijsbaan is gelegen achter het terrein van Lekvogels. Gebruik van schoeisel door de nieuwjaarsduikers wordt aanbevolen.


Glasvezel voor kleine kernen Vijfheerenlanden

vijfheerenlanden • De inwoners van de kleine kernen en linten van Vijfheerenlanden krijgen glasvezel.

Tijdens de glasvezelcampagne van Glasvezel buitenaf die maandag afliep, kwamen ruim voldoende aanmeldingen binnen om glasvezel te kunnen aanleggen. De start van de aanleg vindt naar verwachting na de zomervakantie van 2020 plaats.
De gemeente Vijfheerenlanden is opgedeeld in vijftien deelgebieden. In alle gebieden kwamen ruim voldoende aanmeldingen binnen om glasvezel aan te leggen. Vivian Stemerdink uit Nieuwland heeft zich tijdens de glasvezelcampagne ingezet als ambassadeur. "Ik spreek namens alle ambassadeurs als ik zeg dat we ontzettend blij zijn met dit geweldige resultaat. Ik vind het prachtig dat we deze kans hebben gekregen. Dat er nu glasvezel komt, betekent dat we als dorp niet meer achterlopen maar mee kunnen gaan met de tijd en bij kunnen blijven met alle nieuwe ontwikkelingen. Ik ben trots op Nieuwland dat zij het hoogste percentage heeft gehaald."