Loes de Bruin en Carmen den Hertog winnen turntoernooi

arkel • Loes de Bruin (Vridos, voorgeschreven oefenstof) en Carmen den Hertog (OMOS, keuze-oefenstof) hebben zaterdag in Arkel het Linge-Giessentoernooi gewonnen. Dit is een vriendschappelijke turnwedstrijd tussen de verenigingen Vridos Giessenburg, OMOS Arkel, Apollo Hoornaar, SVHB Hoogblokland en GVN Noordeloos.


Na tien jaar weer nederlaag Sterk

nieuwland • Na een tiental jaren in de clubcompetitie niet verloren te hebben, moest Pelle Sterk er toch echt aangeloven. De Nieuwlandse dammer werd verslagen door Jan Alting. Ondanks een beter stand moest Ton van Beuzekom tegen Jan van Haarlem in remise berusten.

Uitslagen: Jan Alting-Pelle Sterk 2-0, Ton van Beuzekom-Jan van Haarlem 1-1, Wim 't Lam-Theo Haag 1-1, Ko Heikoop-Cees J. de Jong 2-0.


Ruime zege NDV

nieuwland • De dammers van NDV wonnen in de competitie met 9-3 van Vriendenteam (Brandwijk). Harry Kramer startte met een nederlaag, maar deze achterstand werd omgebogen door overwinningen van Bert Kooij, Jan van Haarlem, Jan Joost de Jong en Aart de Gans. Arie Haag remiseerde knap met een speler met een rating van 250 punten hoger.


Damtoppers eindigen in remise

brandwijk • De vierde ronde van het persoonlijk damkampioenschap van ZHZ stond bol van de spanning. Koploper Piet Trapman moest het opnemen tegen damfenomeen Theo Voorspuij. In het eindspel moest Trapman berusten in remise en de koppositie afstaan aan Voorspuij. De andere topper ging tussen Theo de Swart en NK-finalist Wim Kalis. In dit duel werd het evenwicht niet verbroken en ook deze partij eindigde in remise.

Uitslagen: Johan Stuij - Klaas de Keijzer 2-0, Arie van Genderen - Cees Kentie 2-0, Marijke Koers - Gozé van Pelt 2-0, Piet Trapman - Theo Voorspuij 1-1, Jeroen Schakel - Dirk Kwakernaak 1-1, Arjen Kwakernaak - Mari Dame 1-1, Wim Kalis - Theo de Swart 1-1, Martin Nederlof - Harm Jan van Rees 1-1, Machiel Hoogendoorn - Teus Stam 0-2.


Corné Aantjes winterkampioen

wijngaarden • Ondanks een forse nederlaag van 11-4 tegen Piet van der Vlist gaat Corné Aantjes als wintercompetitie het kerstreces van biljartvereniging De Lukkie Klos in. Piet de Wit was goed op dreef en won verrassend ruim van zijn zoon Hans (16-9). Jan van Hattem versloeg zijn broer Ad in een spannende strijd: 12-11.


Winst Giessen en Linge

giessenburg • In de KNSB-competitie won SC De Giessen en Linge met 4.5-3.5 van De Vugthse Toren. De start was niet goed met een remise van Jeroen Brandsma, een nederlaag van Hans Karelse en ook Henk Boot en Eddy Korevaar die hun (gewonnen) stelling verprutsten. Jaco Vonk, Tim Schakel, Louis Rutgers en matchwinnaar Tony Else zorgden uiteindelijk toch voor een Giessenburgse schaakzege.