Ammers verliest in zicht van de haven

groot-Ammers • In de slotminuut scoorde SVW - volgens alles wat Groot-Ammers is - in buitenspelpositie de winnende goal. En de goed weerstand biedende 'elf' van trainer Ferry van Dijk stond tegen de gedoodverfde favoriet met lege handen. "Na de snelle achterstand tegen het goed spelende SVW knokten wij ons terug in de wedstrijd", analyseerde Van Dijk. "Compact voetballend konden we zelfs enkele plaagstootjes uitdelen." Ook na de helftwisseling wist de thuisploeg deze lijn door te zetten. Terecht kwam Groot-Ammers halverwege de tweede helft naast de streepjes uit Gorcum. Vervolgens was de wedstrijd in evenwicht. Tot SVW kort voor tijd toch nog aan het langste eind trok. "De scheidsrechter, staand op te grote afstand, nam niet eens de moeite om naar mijn grensrechter te gaan. Extra zuur voor ons, ook omdat de scheidsrechter verder prima floot."


Weer drie punten voor Ameide

berkenwoude • Ameide nestelt zich, na een prima winst bij hekkensluiter FC Perkouw, in de subtop. "We kwamen door een lucky goal van Izak Westerhout, die een foute terugspeelbal koelbloedig afstrafte, op een vroege voorsprong. Daarna ging Perkouw massaal voor de pot liggen en was er voor ons geen doorkomen meer aan", zag Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout. Een hagelbui na dik een uur spelen was zijn redding. "Met Robin Tamming en Martijn van der Zijden bracht ik na de extra pauze meer durf in mijn team en we liepen uit naar een ruime 0-4 zege door goals van René van Middelkoop (2x) en Robin Tamming. Ik ben blij met de winterstop, we hebben rust nodig."


VVAC mist opnieuw scorend vermogen

ottoland • Op een stormachtig complex De Put dolf VVAC met 1-3 het onderspit tegen een wel scherp Schoonhoven. "Ik moet eerlijk zijn, dit waren geen omstandigheden om te voetballen. We verloren de toss en onze tegenstander koos voor het windvoordeel", aldus VVAC-trainer Miguel Munoz. Hij zag de gasten nog voor rust de wedstrijd beslissen, want de 0-3 ruststand was een te grote marge voor de Ottolanders. "We hebben na de rust wel op hun helft gelopen, maar ons scorend vermogen is nul komma nul en dan wordt het lastig om te winnen. Een speler van Schoonhoven maakte voor ons een doelpunt, dat zegt genoeg. Ik ben rustig gebleven en probeerde met een dubbele wissel (Joran van Houweling en Tom Kooijman voor Tom den Besten en Thijmen Vogel - TS) nog verandering aan te brengen, maar helaas. Het is uithuilen en opnieuw beginnen. Jammer, we doen ons andermaal tekort."


SV Meerkerk weer onderuit

meerkerk • In de laatste wedstrijd voor de winterstop deed Sv Meerkerk geen goede zaken. SV Lopik zegevierde overtuigend met 0-3. "We zitten niet in onze allerbeste fase, een overwinning zou welkom zijn. Maar helaas, we waren vandaag op drie cruciale momenten niet goed bij de les. Lopik wel en bovendien was deze best aardig voetballende ploeg iets slimmer in het spelen tegen de wind", aldus SV Meerkerk-trainer Gerrie Schaap. "Het is nu zaak uit de schorsingen te blijven en blessurevrij te zijn. Na de winterstop wacht op 18 januari een belangrijke wedstrijd tegen Schelluinen. We moeten uit die onderste zone vandaan zien weg te komen."