• Eén van de ateliers in Schoonhoven.
• Eén van de ateliers in Schoonhoven. Rob Glastra Fotografie

Nacht van het Zilver in Schoonhoven

schoonhoven • In de avond en nacht van zaterdag 14 december is de binnenstad van Schoonhoven de sprookjesachtige setting voor de elfde Nacht van het Zilver.

Meer dan dertig goud- en zilversmeden – van jonge talenten van Vakschool Schoonhoven tot meesters in het vak - openen tussen 18.00 en 00.00 uur de deuren van hun atelier, galerie of werkplaats en bieden koppels, vrienden en familie een avond Romantic Christmas shopping. De organisatie van deze editie van de Nacht van het Zilver is voor het eerst in handen van Stefan van Beeten, Marco Oudshoorn en Orly Trost. De voorbereidingen zijn al maanden in volle gang.

Eigenaar van galerie Meesters van de Zilverstad Stefan van Beeten: ,,Wanneer je de organisatie van 'de Nacht' overneemt van twee zeer bedreven heren, Dick van de Lagemaat en Frans van Mierlo, weet je dat je het werk niet moet onderschatten. We hebben ons dit jaar ontzettend ingezet om succesvolle elementen van tien jaar Nacht van het Zilver - de sfeervol verlichte binnenstad, vuurshows en exclusiviteit - te behouden. Daaraan voegden we nieuwe onderdelen - een VIP-lounge in de Blauwe Deur, klassieke muziek, focus op Romantic Christmas shopping - toe. Paul de Vries besloot tijdens de Nacht de nieuwe locatie van zijn atelier Passí te openen, Ford Schakel stelde haar Mustang beschikbaar voor een winactie. Initiatieven waar wij ontzettend veel enthousiasme en warmte in proefden voor de Nacht van het Zilver."

Meer informatie over de Nacht van het Zilver en de locaties: Nachtvanhetzilver.inschoonhoven.nl.