• Het station in Arkel is sfeervol verlicht.
• Het station in Arkel is sfeervol verlicht. Foto: Etienne Hessels

Stichting Dierenlot verlicht station Arkel om geld op te halen

Stralend middelpunt van acties

arkel • De officiële opening van Arkel CS: The Christmas Station is donderdag 12 december, tussen 16.00 en 18.00 uur, maar nu al kunnen de voorbijgangers genieten van de sfeervolle verlichting van het gebouw aan de rand van Arkel. Initiatiefnemer is Stichting Dierenlot, eveneens gevestigd in Arkel. "Wij faciliteren dierenhulporganisaties en waren op zoek naar een manier om op een bijzondere wijze een actie op te zetten", vertelt Jane van den Berg van Dierenlot. "Met Bert van Meteren hebben we altijd goed contact. Hij is eigenaar van de onderneming Sqzi, dat het station gebruikt als bedrijfspand. Bert wilde graag meewerken aan ons idee om het station rond de kerst feestelijk te verlichten."

Het station, toch al een zichtlocatie, is daarmee een echte eyecatcher geworden. Maar de verlichting dient ook een ander doel: het vormt het eindpunt van acties waarmee dierenhulporganisaties geld bijeen kunnen brengen. "Een goed voorbeeld is het Dierenasiel Gorinchem. Zij hebben een sponsorloop opgezet waarbij de deelnemers naar het station in Arkel toelopen en zo geld ophalen voor het asiel. Als Dierenlot hebben wij online een platform opgezet waarvan dierenhulporganisaties gebruik kunnen maken. Zo helpen wij hen om geld op te halen voor hun activiteiten. Voor doelen die zijn aangesloten bij Dierenlot, verdubbelt de organisatie het gedoneerde bedrag."

Open dag

Het Arkel Christmas Station is tussen 12 en 24 december elke dag open van 14.00 tot 20.00 uur. "Er is dan koffie, thee, chocolademelk, erwtensoep en kerstmuziek'', stelt Jane. Daarnaast is er op zaterdag 14 december een open dag in en bij het station. Tussen 14.00 en 18.00 uur zijn bezoekers welkom. "Ze kunnen daarbij onder meer met de kerstman op de foto", vult Jane aan. "En we hebben ook een echte arrenslee staan."