Koplopers NDV blijven overeind

nieuwland • De koplopers in de onderlinge damcompetitie van NDV hebben geen puntverlies geleden. Jan Alting, Pelle Sterk en Alb. van de Berg wikkelden af naar winst.

Uitslagen: Jan van Haarlem-Jan Alting 0-2, Alb. v.d. Berg-Cees J. de Jong 2-0, Pelle Sterk-Wim 't Lam 2-0, Theo Haag-Harrie Kramer 1-1, Ton van Beuzekom-Aart de Gans 2-0, Ko Heikoop-Jan Joost de Jong 2-0.


Waarddammers naar koppositie

alblasserwaard • Met een 12- 8 overwinning op DC Dordrecht heeft De Waarddammers een gedeelde koppositie veroverd in de nationale eerste klasse. De teamzege kwam tot stand door winstpartijen van Harm Jan van Rees, Arie van Genderen, Peter de Hek en Ad de Hek. Daar werden nog remisepunten aan toegevoegd door Theo de Swart, Thijs Verboon, Piet Trapman en Marienes van Genderen.


Puntendeling NDV

nieuwland • In de nationale damcompetitie heeft NDV met 10-10 gelijk gespeeld tegen de reserves van Cema de Vaste Zet. Alb. van de Berg, Jan Alting en Pelle Sterk wonnen hun partij. De overige vier punten kwamen op naam van de remiserende P. Verkaik, Peter Heikoop, Wim 't Lam en Joop Kwakernaak.


Van Rees en Van den Berg winnen damtoernooi

brandwijk • Bij het traditionele Sinterklaastoernooi van damclub De Kroonschijf kruisten zeventien club- en huisdammers de degens. Bij de huisdammers bleek Mathijs van den Berg na zeven ronden de sterkste. In het algehele klassement eiste hij de negende plaats voor zich op. Overallwinnaar werd Harm Jan van Rees met drie punten voorsprong op Mari Dame (tweede) en Wim Bakker (derde).


Romeijn snelste op 500 meter

hoorn • Op de Rabo Holland Cup 3 in Hoorn heeft Aron Romeijn de 500 meter gewonnen. De Ottolandse schaatser zette een tijd van 35.90 neer en troefde hiermee Gijs Esders (35.94) en Thomas Geerdinck (36.11) af. Op de 1000 meter werd Romeijn in een tijd van 1:13.18 vijfde. De winst was voor Geerdinck (1:12.33). De Holland Cup 3 gold als selectiewedstrijd voor het KPN NK-Afstanden.


SNA kan niet stunten

asperen • De vrouwenhoofdmacht van SNA heeft niet kunnen stunten tegen koploper WHV 2. Het draaide voor de Bleskensgraafse volleybalsters, die door omstandigheden geen wissels hadden, uit op een 3-1 nederlaag. SNA wist alleen, overtuigend, de derde set te pakken (12-25).


Jeugddag SV Meerkerk

meerkerk • De jaarlijkse JeugdSportDag van SV Meerkerk is op zaterdag 28 december in De Linde. Van 09:00 tot 15:00 uur zijn er diverse activiteiten voor kinderen vanaf zes jaar tot en met groep 8 van de basisschool. Aanmelden kan tot 16 december via: 06-10853200.