Afscheid van Gerrit de Vroome

meerkerk • Op woensdagmorgen 18 december zal het na 21 jaar de laatste keer zijn dat de 83-jarige Gerrit de Vroome de gymles verzorgt voor Gymclub Meerkerk.

Iedere week verzorgde hij een afwisselende les met na al die jaren toch steeds weer nieuwe onderdelen. Gerrit is betrokken, enthousiast en fanatiek en weet de dames steeds te motiveren om te bewegen. Tijdens een gezellig avondje op 21 november is Gerrit al in het zonnetje gezet. Op woensdag 18 december is er van 10.00 tot 11.00 uur gelegenheid om Gerrit de Vroome te ontmoeten in de kleine zaal van De Linde. Ook alle oud-leden van de afgelopen 21 jaar zijn welkom.


Kringloopwinkel in winterse sferen

lexmond • De kringloopwinkel van de hervormde gemeente aan de Kortenhoevenseweg zal op vrijdag 13 december in winterse sferen gehuld zijn. Naast de gebruikelijke tweedehands spullen worden ook tafelstukken voor kerst, kransen, groendecoraties en vogeltaarten verkocht. In een verwarmde tent op het kerkplein kunnen bezoekers genieten van koffie/thee met iets lekkers, huisgemaakte erwtensoep, broodjes of poffertjes. Tussen 17.00 tot 20.00 uur is iedereen welkom om te genieten, te kijken en te kopen.


Verkoop oliebollen

lexmond • Op zaterdag 14 december wordt vanuit de stichting Vrienden van Roemenië de jaarlijkse verkoop van oliebollen en appelbeignets gehouden. De stichting heeft een brede achterban in Lexmond en Hei- en Boeicop en de verkoop op de tweede zaterdag van december is al een echte traditie geworden. Vanaf 10.00 uur komen vrijwilligers huis-aan-huis langs in het dorp Lexmond.


Herdertjestocht

noordeloos • Zaterdag 14 december vindt er een herdertjestocht plaats langs zeven taferelen in Noordeloos. De organisatie is in handen van de Gereformeerde Ontmoetingskerk en de Hervormde Gemeente Noordeloos. De herdertjestocht heeft de titel 'Ga je mee op zoek?' meegekregen. De vertellers leiden de mensen tijdens de groepswandeling langs 7 taferelen. Jong en oud is uitgenodigd om mee te lopen, te kijken en te luisteren.

Vanaf 16:30 uur tot ongeveer 18:00 uur start er ieder kwartier een tocht vanaf de Kerkstraat (bij het beeld van M.W. Schakel). De kinderen mogen zelf een lampion/lantaarn meenemen. Aan het einde van de tocht staat er voor jong en oud een drankje met iets lekkers klaar.