Groot-Ammers laat het afweten

schoonhoven • Groot-Ammers ging bij Schoonhoven met 2-1 onderuit. Aan de overkant van de rivier lieten de geelzwarten het afweten en dat stoorde trainer Ferry van Dijk. "Te laat sijpelde het besef door dat je alles voor elkaar over moet hebben wil je aanspraak maken op een resultaat." In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht met weinig kansen tot gevolg. Na rust kwam Schoonhoven op voorsprong door een eigen doelpunt van Dierk Lekkerkerker. Het mentaal zwakke Groot-Ammers ging risico nemen waardoor de gasten in de negentigste minuut op 2-0 konden komen. In blessuretijd scoorde Cees Mourik de aansluitingstreffer. "Pas na de 2-0 toonden we elan, maar dat kwam te laat", wist Van Dijk. "Schoonhoven toonde wel de wil om te winnen."


Ameide boekt winst in blessuretijd

ameide • In blessuretijd scoorde Ameide de winnende 3-2 tegen Lekkerkerk. In de eerste minuut kwamen de gastheren goed weg: de bezoekers raakten de paal. Ameide kreeg controle en kwam op 1-0 via Jules de Gans. "Daarna ontspon zich een enerverend duel", zag trainer Gertjan Westerhout. "Het kon alle kanten op. Lekkerkerk kwam langszij, maar nog voor de rust zorgde Jorian de Hoop voor de 2-1. "In de tweede helft werden wij in de overlevingsmodus gedwongen. We kregen geen grip op hun spel." Lekkerkerk kwam terecht op gelijke hoogte. In de extra tijd had Ameide echter het geluk dat de bal goed viel. Matchwinner werd De Gans met zijn tweede treffer van de dag. Daarmee boekten de witblauwen de derde zege in vier duels. "We hebben duidelijk weer wat meer vertrouwen."


Peursum verslaat koploper Asperen

asperen • In het hol van de leeuw versloeg Peursum koploper Asperen met 3-2. "Al was het geen beste wedstrijd, hoor", moest trainer Michel Roza toegeven. Hij zag dat in het slotkwartier zijn pupillen Marnik Korevaar en Mitchell Huisman voor een 2-0 voorsprong zorgden. Direct daarop kwam Asperen terug via een schitterende goal en na één minuut in de tweede helft stond het alweer 2-2. "Daarna volgde veel strijd waarin wij de winnende maakten dankzij Jurre Nomen." Na de vele gelijke spelen heeft Peursum inmiddels drie keer op rij gewonnen. "Ja, dan maak je echt stappen. We gaan als enige ongeslagen de winterstop in." De Giessenburgers zijn namelijk in de laatste speelronde voor de kerst vrij. Inmiddels is de koppositie genaderd tot op vier punten.


Noordeloos verrast: medekoploper

kerkwijk • SV Noordeloos won in de laatste minuut met 4-3 bij Kerkwijk en koploper Asperen ging onderuit. "Dan pink je wel een traantje weg", gaf trainer Erwin Verheij toe. "We zijn nu anderhalf jaar bezig en dan is dit ongelofelijk."

Patrick Slijkoort zorgde in de eerste helft vanaf elf meter voor de 1-0. Kerkwijk greep daarop echter de leiding en kwam na de gelijkmaker van Jari Trappenburg op 3-2. "We wisten dat Asperen achter stond en besloten risico te nemen. Met wat geluk pakt dat nog prachtig uit ook." Op geweldige wijze scoorde Ton Kruis en in de allerlaatste minuut maakte Sven Hordijk, als invaller, de winnende. SV Noordeloos staat op doelsaldo nog wel tweede, maar gaat mee aan kop in 4D.