SteDoCo verspeelt weer voorsprong

hoek • In het verre Zeeuws-Vlaanderen opende SteDoCo ijzersterk tegen HSV Hoek. In no time was het 0-2 voor de Alblasserwaarders. "Maar een kwartier voor rust zette mijn collega-trainer zijn elftal om en we waren direct van slag", zag Frans Adelaar. "In de rust ben ik ook overgestapt naar hetzelfde (4-4-2 - TS) systeem, maar ook nu kreeg ik de vinger er niet achter. Best lastig, want het is een repeterend verhaal." De mannen uit Hoornaar begonnen dus goed, door goals van Joran Schröder en Vincent Verheul was het halverwege de eerste helft 0-2. De aansluittreffer bracht SteDoCo, nog voor rust, van de wijs en toen op het uur de Zeeuwse gelijkmaker viel, was het gedaan met de roodzwarte dadendrang. Hoek liep uit naar maar liefst 5-2. Volgende week ontvangt SteDoCo het Veenendaalse DOVO, dat met de nieuwe ad-interimmer Scott Calderwood op de bank in een zespuntenwedstrijd zeer overtuigend ONS Sneek versloeg met 5-0. "We kunnen onze borst nat maken", blikte Adelaar vooruit.


Bestuur Nieuw-Lekkerland onderzoekt mogelijk racisme

nieuw-lekkerland • Het bestuur van Nieuw-Lekkerland stelt een onderzoek in naar de gebeurtenissen in de competitiewedstrijd tegen Oranje Wit, die bij een 0-0 stand werd gestaakt.

Het clubbestuur hoopt te kunnen achterhalen wat er precies is gebeurd en geeft op de website van vv Nieuw-Lekkerland het volgende statement af: 'Racisme, discriminatie en andere vormen van (verbale) agressie tolereren wij niet op ons sportpark. Als vast komt te staan dat er supporters zijn van onze club die zich hebben misdragen, zullen wij gepaste maatregelen nemen'.

Nieuw-Lekkerland zal ook de komende dagen nauw contact houden met de KNVB en met Oranje Wit.