• Arkel ging in Nieuwendijk met 1-0 onderuit.
• Arkel ging in Nieuwendijk met 1-0 onderuit. Foto: Jan Noorlandt

Moment van onoplettendheid kost Arkel een punt tegen Altena

nieuwendijk • ASV Arkel gaf het in vorm zijnde Altena zaterdag goed partij, maar stond na 90 minuten wel met lege handen (1-0).

Met de magere 1-0 winst tegen Arkel werd het toch nog een mooie zaterdag voor Altena. De meeste concurrenten in de top van de ranglijst verspeelden punten en dus rukte Altena verder op richting de top van de tweede klasse. Makkelijk was het niet gegaan. De Nieuwendijkers waren uitermate slordig in de afwerking en moesten nog blij zijn dat twintig minuten voor tijd Alexander Mcdermott wel een keer overtuigend het hoofd tegen een hoekschop zette en de 1-0 binnen kopte. "Het was niet best. We waren heel slordig", moest Julian Geelhoedt bekennen. "We hebben de meeste kansen gehad, maar we hebben het onszelf moeilijk gemaakt."

Rond het kwartier kroop Arkel even uit de schulp. IJsbrand van Eldik werd weggestuurd, maar strandde op keeper Rob de Groot. Even later drukte Remie Schuurman af, maar ook nu bracht keeper De Groot redding. Bij Altena bleef het slordig. Een vrije trap van Edwin Pluister scheerde over de lat en ook Nick Linnenbank zocht het Arkelse doel te hoog.

In de rust probeerde trainer Johan van der Werff zijn ploeg tot meer scherpte te bewegen. "Het was van onze kant een erbarmelijke eerste helft. Ik was echt ontevreden. Daar heb ik wat van gezegd en ik heb Brian de Graaf erbij gezet voor Ali Mohamed. In de tweede helft waren we heer en meester." Weer vertrok Altena in de hoogste versnelling en drukte Arkel terug. Nadat Edwin Pluister, Nick Linnenbank en Johnny Schouten faalden, leek het op een 0-0 uit te draaien. Tot Alexander Mcdermott twintig minuten voor tijd eindelijk scherpte toonde en de 1-0 binnen knikte. Daarmee was de druk van de ketel. Arkel probeerde de bakens nog te verzetten, maar miste de slagkracht. Aan de andere kant liet Altena na om de vallende ruimte te benutten. Zo liet Johnny Schouten na om drie kansen te benutten om de uitslag nog enig cachet te geven. Het bleef bij de magere 1-0.

Met de winst kon trainer Johan van der Werff nog spreken van een mooie zaterdag. "We maakten het tot het laatst spannend, maar als je eerlijk bent, heeft Arkel geen grote kans gehad en wij kregen legio kansen."

Trainer Leon Elands van Arkel moest zich schikken in het verlies. "Dit is zonde. Je hebt twee ploegen gezien die probeerden om kansen te creëren. Altena wat meer dan ons. Uiteindelijk komt er een standaardsituatie en staan we te slapen en het is 1-0. Je probeert het nog te repareren door één op één te gaan spelen en met een lucky bal nog te gaan scoren. Dat is helaas niet gelukt."


Nico van Es