• Nieuwpoort wordt bij de Kaarsjesavond sfeervol verlicht.
• Nieuwpoort wordt bij de Kaarsjesavond sfeervol verlicht. Foto: aangeleverd

Weer Kaarsjesavond in Nieuwpoort

nieuwpoort • Nieuwpoort beleeft op woensdag 11 december alweer de 19e Kaarsjesavond.

Het enige stadje van de gemeente Molenlanden wordt dan het decor van een sprookjesachtig tafereel. Deze jaarlijkse traditie belooft weer een sfeervolle dag te worden met muziek, optredens en vele kaarsjes. Vanaf 16.00 uur begint het met een kleine Kerstfair in Het Arsenaal.
Vanaf 18.30 uur deelt Oranjevereniging Oranjegetrouw lampionnen uit. Burgermeester Dirk van der Borg zal aanwezig zijn bij het ontsteken van de Kerstboom. Dit jaar zal hij voor het laatst als burgemeester aanwezig zijn tijdens de Kaarsjesavond. Daar zal bij stilgestaan worden. De straatverlichting zal ook doven. Het vestingstadje is dan verlicht door enkel kaarslicht en doet sprookjesachtig aan. Na de opening zal de lampionnenoptocht van start gaan, met medewerking van de drumband uit Montfoort.

Op diverse locaties zullen er verschillende optredens zijn. De kerken en het stadhuis zijn open. De Kaarsjesavond zal tot 21.00 uur duren. Daarna gaat de straatverlichting weer aan. De toegang is gratis. Meer informatie over het programma van Kaarsjesavond en over de Stichting Vestingstad Nieuwpoort is te vinden op de website. De vesting is tijdens Kaarsjesavond autovrij. Het volledige programma is te vinden op www.vestingstadnieuwpoort.com.

Er is een delegatie van het stadsbestuur en de jumelagecommissie van Nieuwpoort a.d. IJzer aanwezig. Om de vriendschapsband tussen Nieuwpoort a.d. Lek en Nieuwpoort a.d. IJzer te vernieuwen zal er op donderdag 12 december een officiële verbroederingsband ondertekend worden.