Kort sportnieuws

Theo Kraaijeveld wint derde roofviswedstrijd

brandwijk/groot-ammers • De derde roofviswedstrijd van hsv Groot-Ammers en hsv De Graafstroom is gewonnen door Theo Kraaijeveld. Hij ving twee snoeken met een totale lengte van 132 cm. De grootste snoek (85 cm) werd gevangen door Hans Hoogendoorn. Jeugdlid Nick IJzerman sloeg een snoek van 83 cm aan de haak. In totaal werden tien snoeken (gezamenlijke lengte 704 cm) en één baars van 13 cm gevangen.


Corné Aantjes loopt verder uit

wijngaarden • In de biljartcompetitie van De Lukkie Klos heeft Corné Aantjes zijn koppositie verder uitgebouwd. Aantjes won met 15-10 van Teunis Verhoeven, zag de concurrentie punten verliezen en staat nu ruim 20 punten los. Jurgen Janssen klopte Aart Booij met 10-9 en Pau Stuij kwam niet verder dan een 6-4 overwinning op Tineke van de Berg, waardoor hij naar de vijfde plaats zakte.


Roda Boys breekt met Brands

aalst/regio • Roda Boys heeft de samenwerking met hoofdtrainer Frank Brands en zijn assistent Jan van Eijndhoven per direct stopgezet. Het nieuws is maandag kenbaar gemaakt aan de selectiespelers van de tweedeklasser.

Reden voor de beëindiging van het dienstverband van Brands zijn de langdurig tegenvallende resultaten, waarvan de club vindt dat deze niet overeenkomen met de ambities die de club uit Aalst nastreeft. 'Vanaf de winterstop van vorig jaar presteert het eerste elftal op 'middenmoot-niveau' (qua punten) en haalde vorig jaar niet eens nacompetitie. Ook dit jaar zijn we nog maar net een middenmoter. Dit zijn helaas de feiten', is aan de selectie meegedeeld. De opvolger van Brands is al gevonden; Jorco de Kok zal samen met assistent-trainer Mike Scholten vanaf dinsdag de trainingen gaan leiden. De Kok is voor de rest van dit seizoen als hoofdtrainer aangesteld. Beiden zijn oud-speler van Roda Boys en kennen de club van binnenuit. Jorco de Kok was eerder trainer van onder meer TSC, Veerse Boys, Virtus en Oosterhout.