Zwaargewond na ongeval door gladheid

ameide • Een fietser raakte maandagochtend zwaargewond bij een ernstig ongeval op de Broekseweg in Ameide.

De fietser reed over de weg in een bocht toen een bestuurder van een bestelbus door het zeer gladde wegdek weggleed en de macht over het stuur verloor. De fietser kwam hierdoor onder de bestelbus in de berm te liggen. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter en de brandweer, rukten massaal uit. De helikopter landde iets verderop in een weiland.

De fietser werd zwaargewond onder begeleiding van een traumateam met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. In de bocht was het zo glad dat lopen er zelfs lastig was zonder onderuit te gaan. De verkeersongevallen analyse (VOA) kwam ter plaatse en deed onderzoek naar het ongeval.


SBS6 maakt opnamen voor 'Holland van Boven' in Ameide

ameide • De crew van het programma 'Holland van Boven' van SBS6 maakte vrijdagochtend opnamen in Ameide (zie de foto hiernaast).

Daar waren zij te gast bij Eva van de Kraats. Zij is eigenaar van Paper Planes, gericht op styling, ceremoniemeesterschap en wedding planning. Tijdens de opnames vertelde ze over haar werkzaamheden en werd er onder meer een bruidstaart gemaakt.

"Eerlijk gezegd weet ik niet hoe ze aan mijn naam kwamen", lacht ze. "Een tijdje geleden werd ik gebeld door SBS6 met de vraag of ik mee wilde werken. Dat wilde ik graag, al heb ik er wel even over nagedacht: het is een betaald item. Maar het bereik dat ik hiermee heb, is zo groot, dat ik ja gezegd heb." En spijt heeft ze daar zeker niet van. "Het was superleuk. Ik heb kunnen vertellen over het werk dat ik doe via Paper Planes. Daarnaast maakte mijn man Gijs, die patissier, is een proeftaart voor een stel dat gaat trouwen, Anne en Tim. Zij deden mee als figuranten."

De uitzending met de inwoonster van Ameide is op zondag 23 februari.