Herinrichting voor het Waardje in Arkel

arkel • Het Waardje in Arkel wordt opnieuw ingericht. Het terrein krijgt een parkachtige uitstraling, compleet met wandelpaden en picknickbanken.

Er komen ook parkeerplaatsen die via een nieuwe afrit zijn te bereiken. In de zomermaanden is het terrein geschikt als voetbal- en volleybalveld. En in de wintermaanden kan er geschaatst worden. De werkzaamheden aan het Waardje in Arkel starten zodra het Waterschap Rivierenland de vergunning voor de afrit heeft verleend. Dit is naar verwachting in januari 2020. De aannemer, HABO BV uit Noordeloos, begint dan met de werkzaamheden waar de eventuele ijspret geen hinder van ondervindt. Het gaat dan om het voorbereidende werk voor de afrit en de parkeerplaatsen. De werkzaamheden aan het deel waar de ijsbaan ligt starten na het schaatsseizoen. Op deze manier kan er, als het winterweer het toelaat, ook dit winterseizoen nog geschaatst worden. Het gaat dan om het afgraven van puin, het egaliseren van het ijsbaanterrein en de aanleg van wandelpaden. De plannen voor het opknappen en verbeteren van het Waardje in Arkel kennen een lange aanloop. Meerdere partijen hebben daarbij initiatief getoond en meegedacht. De uitdaging van het project was een beperkt budget tegenover behoorlijk wat wensen. Deze renovatie van het Waardje is een van de laatste onderdelen van het Centrumplan Arkel.


Alzheimer Café over de feestdagen

gorinchem • Op donderdag 12 december wordt er in gemeenschapshuis De Bogerd aan de Willem de Vries Robbéweg 100 in Gorinchem weer een Alzheimer Café gehouden. Er wordt stilgestaan bij mogelijke veranderingen en tips bij Alzheimer in verband met de feestdagen. Tevens zal het jaar feestelijk worden afgesloten met decemberlekkernijen. Donna Bastiaans verzorgt live muziek. Zaal gaat open om 19.00 uur, aanvang is om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur.


Playmobil in het pastoraat

goudriaan • Op boerderij De Verwondering in Goudriaan wordt op de dinsdagen 7 en 21 januari volgend jaar in een korte cursus stilgestaan bij de mogelijkheden om het werken met beeldtaal te gebruiken binnen het pastorale gesprek. In deze dagen wordt enerzijds de theorie en visie achter het werken met poppetjes besproken en daarnaast wordt zelf ervaren hoe dit landt. Geschikt voor iedereen die weleens (diepgaandere) gesprekken voert binnen de kerk. Voor meer informatie of aanmelding: mail@hermineke.nl of www.hermineke.nl/activiteiten/playmobile/playmobile-in-het-pastoraat.