Lekvogels pakt punt in slotseconde

leerdam • Levogels wist dankzij de 1-1 in de 96e minuut aan het duel met Leerdam Sport een punt over te houden. "Daarvoor hadden we er echter al een stuk of vijf moeten maken", oordeelde trainer Ton Delfgou. "Iedereen is blij met het puntje omdat het doelpunt zo laat valt, maar eigenlijk hebben we er twee laten liggen." In het eerste kwartier wist Leerdam Sport de 1-0 tegen de touwen te jagen. Daarna domineerde Lekvogels de wedstrijd. Goals bleven lange tijd uit tot in de 'dying seconds' een corner werd gegeven. Iedereen ging mee en Bard Verkroost wist de gelijkmaker te scoren. De wedstrijd was daarna direct afgelopen.

Peursum vindt aansluiting

giessenburg • Peursum wist Beesd met een minimale 1-0 te verslaan. Daardoor sluiten de Giessenburgers netjes aan bij de kopgroep in de vierde klasse D. Peursum heeft nog altijd niet verloren en staat nu vijfde. Man of the match was Marnik Korevaar. Vlak voor rust nam hij een afgeslagen bal in één keer op de pantoffel. "Een prachtig doelpunt", vond trainer Michel Roza. "We stonden er vandaag als ploeg en hebben zat kansen gecreëerd. We maken het alleen onszelf lastig door niet wat meer te scoren en tijdig voldoende afstand te nemen."

Arkel vroeg klaar in Zwijndrecht

zwijndrecht • Arkel ging bij VVGZ met 2-0 onderuit. Dat bleek voor de Zwijndrechtenaren voldoende om de koppositie over te nemen. Na minuut of elf leek de wedstrijd al gespeeld. "We begonnen niet scherp", zag trainer Leon Elands. "Daardoor verliezen we." Zijn pupillen incasseerden in die eerste fase twee treffers. "We hebben daarna wat omzettingen gedaan en zijn vervolgens niet meer in de problemen gekomen. Al hebben we ook niet veel weten te creëren. Wel zonde dat we zwak startten, want hier hadden we zeker meer uit kunnen halen. Nu moeten we naar Altena, een ploeg die in een flow zit, dus ook dat wordt een lastige opgave."

SV Noordeloos in slotfase naar winst

noordeloos • SV Noordeloos wist dankzij een doelpunt kort voor tijd met 4-3 te winnen van Unitas. De gastheren begonnen slecht aan het duel, want al binnen een minuut werd tegen een 0-1 achterstand aangekeken. Direct daarop volgde echter de 1-1 van Mergim Shala. In de tweede helft liep SV Noordeloos uit naar 3-1 door twee treffers van Patrick Slijkoort. "Daarna hadden we de wedstrijd al in het slot moeten gooien, maar we lieten Unitas terugkomen tot 3-3", zag traier Erwin Verheij. Maar niet getreurd, want kort voor tijd scoorde Shala vanaf elf meter de winnende goal. "En dat sloot mooi aan bij een feestavond in de kantine van de club", lachte Verheij.

SV Meerkerk laat met zich sollen

meerkerk • SV Meerkerk kreeg van Hardinxveld met 4-0 klop. "Ze hebben met ons gespeeld", vond trainer Gerrie Schaap. Na de 2-0 maakten de geelzwarten nog wel aanspraak op een aansluitingstreffer, maar in de tweede helft viel al snel de 3-0 en viel er niets meer te repareren. "Hopelijk pakken we voor de winterstop nog wat puntjes van Schelluinen en SV Lopik."