Inzamelen voor Roemeniëstichting

hei- en boeicop • De in Lexmond en Hei- en Boeicop gewortelde Stichting 'Vrienden van Roemenië' gaat weer spullen inzamelen. Gedacht wordt aan nog goed bruikbare en schone kleding, kleine huishoudelijke artikelen?en kleine meubelen. Op zaterdagochtend 30 november zullen vrijwilligers van de stichting tussen 10.00 en 12.00 uur klaarstaan bij de Voorhof (achter de Hervormde kerk van Lexmond) om spullen in ontvangst te nemen. Ze hopen veel te kunnen inzamelen zodat in januari weer een vrachtwagen kan afreizen naar Dorohoi, het Roemeense projectgebied van de stichting. Vanuit de kringloopwinkel daar ter plaatse zullen de artikelen verkocht worden. Wie nog goede spullen heeft die nog goed te verkopen zijn in Roemenië, kan ze op 30 november komen inleveren.


Aanmelden voor Kerstdiners Present

regio • Present nodigt bewoners, familie, vrijwilligers en relaties van locaties van Present weer uit voor het traditionele Kerstdiner, dat op verschillende tijden en locaties wordt geserveerd.

De koks, gastvrouwen en vrijwilligers serveren op alle locatis een heerlijk Kerstmenu. Men kan zich persoonlijk, telefonisch of per e-mail aanmelden voor het diner. Wie zorg krijgt op een locatie van Present hoeft niet te betalen voor het diner. Overige gasten wordt gevraagd om een bijdrage van 29 euro per persoon, inclusief drankjes.

De Kerstdiners worden gehouden op de volgende locaties en tijdstippen: Emma (Leerdam) op dinsdag 17 december om 12:00 uur en op dinsdag 17 december om 18:00 uur. Aanmelden kan via 088-4080300 of restaurant.emma@presentvooru.nl; Graafzicht (Bleskensgraaf) op dinsdag 17 december om 18:00 uur, woensdag 18 december om 12:00 uur of woensdag 18 december om 18:00 uur. Aanmelden kan via 088-4080233 of restaurant.gz@presentvooru.nl; Open Vensters (Ameide) op woensdag 18 december om 17:30 uur of donderdag 19 december om 17:30 uur. Aanmelden kan via 088-4080051 of restaurant.ov@presentvooru.nl; Hof van Ammers (Groot-Ammers) op donderdag 19 december vanaf 18:00 uur. Aanmelden kan via 088-4080150 of restaurant.hva@presentvooru.nl.

Bij de opgave kan vermeld worden of er dieetvoorkeuren of allergieën zijn en of een rolstoelplaats nodig is.


Euphonia Meerkerk scoort hoogste puntenaantal

meerkerk • Op zaterdag 23 november heeft Muziekvereniging Euphonia Meerkerk meegedaan aan het concertconcours van de Muziekbond Groningen-Drenthe in De Tamboer te Hoogeveen. Euphonia Meerkerk heeft als fanfare meegedaan in de derde divisie en met 83.08 punten het hoogste puntentotaal behaald.

Dit is een prestatie waar de vereniging ontzettend trots op is.


Auto's branden uit

ameide • Twee auto's brandden vrijdagavond uit in Ameide. De politie vermoedt dat ze in brand gestoken zijn. De voertuigen stonden geparkeerd aan de Boogerd. De brandweer kon niet voorkomen dat beide auto's geheel verloren gingen.