• Leo, Arjan en Peter de Jong bij het doorknippen van het lint.
• Leo, Arjan en Peter de Jong bij het doorknippen van het lint. Foto: Peter Verbeek

Drie generaties knippen DA open

ameide • In het bijzijn van tientallen genodigden is woensdagavond de nieuwe DA Drogisterij en Parfumerie Ameide aan de Prinsengracht geopend.

In een hoekpand van het winkelcentrum was voorheen de bibliotheek gevestigd. Toen bekend werd dat die zou worden verplaatst naar de Brede School viel dat min of meer samen met de wens van Aly en Nico de Wit om te stoppen met hun DA Drogisterij aan de J.W. van Puttestraat.

Het echtpaar had Arjan de Jong gevraagd om hen op te volgen, het personeel over te nemen, en zegde toe hem te helpen bij de opstart. De Jong, de zesde generatie van een familiebedrijf, had daar wel oren naar. Hij was in staat het pand te kopen van de gemeente, en na een grondige verbouwing is dat ingericht in de DA-huisstijl.

Samen met opa Leo en vader Peter, beiden in het bezit van de drogisterij-papieren, knipte Arjan de Jong het lint door, waarna iedereen een kijkje kon nemen in de prachtige winkel. Op donderdag 21 november, de eerste openingsdag, was het, mede door de mooie aanbiedingen, een drukte van belang in de zaak die een welkome aanvulling is voor het ondernemersbestand van het winkelcentrum.

Ruim twintig jaar runden Aly en Nico de Wit al een drogisterij in 'Termei'; eerst onder de vlag van Uw Eigen Drogist en sinds twee jaar als DA. Ze zijn inmiddels respectievelijk 62 en 64 en hadden geen opvolger, maar wilden als het even kon de deuren van hun winkel niet definitief sluiten. Het vrijkomen van de locatie van de bibliotheek in het winkelcentrum - de bieb verhuisde naar de nieuwe Brede School - zorgde voor een opening. "We hebben contact opgenomen met Arjan en hij was meteen enthousiast", vertelde Aly half juni reeds in deze krant. Arjan vulde haar toen aan: "Als ondernemers hadden we al gesproken over een andere invulling van de bibliotheek, maar we hadden niet op deze manier aan de drogisterij gedacht. Dit is de kans om deze winkel op het dorp te houden en die hebben we met beide handen aangegrepen."