Ruime zege SteDoCo op Ajax

hoornaar • Het was genieten aan de Groeneweg. Niet alleen van de niet eens te ruim uitgevallen 3-0 zege, maar ook van de wonderschone doelpunten van de thuisploeg. "Ondanks de 3-5-2 opstelling van Ajax zetten wij heel hoge druk", analyseerde SteDoCo-trainer Frans Adelaar. "Zij hadden best wel moeite met onze tactiek en kwamen nauwelijks onder onze druk uit. Door goals van Vincent Verheul en Joran Schröder was het halverwege 2-0." De mooiste goal viel op het uur. Schröder werd diep gestuurd, draaide, kapte en krulde de bal van iets buiten de '16' achter de Amsterdamse doelman. De ongelijke wedstrijd was beslist. SteDoCo verzuimde nog meer afstand te nemen. "Jammer, want als Utrechter had ik ze met nog wel meer eigenwaarde terug naar hun stadje willen sturen", grapte Adelaar.


Zwaarbevochten zege VVAC

ottoland • VVAC-trainer Miguel Munoz haalde na afloop van de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Lekkerkerk opgelucht adem. "Een zwaarbevochten zege tegen een fysiek sterke ploeg. Een dubbele zespuntenwedstrijd, want nu staan we op een mooie zesde plek en twaalf punten los van nummer laatst FC Perkouw", rekende Munoz. "Rechtstreeks degraderen doen we niet meer." Toch was het spel van de Ottolanders niet om over naar huis te schrijven. Zeker kort na rust was het ronduit slecht en kwam ook de terechte achterstand. Jurre den Besten trok de stand gelijk en het geloof kwam terug. Lennart Houweling bracht VVAC op voorsprong, dat hardwerkend overeind wist te blijven.


Backs Groot-Ammers trefzeker

berkenwoude • Tegen het veel de lange bal hanterende FC Perkouw had Groot-Ammers het moeilijk. "Het was een Ren-je-rot wedstrijd, maar ik ben hartstikke blij met de uiteindelijke drie punten", aldus trainer Ferry van Dijk. "De 1-0 achterstand werd nota bene door mijn backs Stefan Folst en Jeroen van Dam omgezet in een 1-2 voorsprong, Gelukkig, we vinden nu aansluiting met de middenmoot."


Ameide strijdend ten onder bij SVW

gorinchem • Bij koploper SVW leed Ameide een 3-1 nederlaag. "Het is weer een tijdje geleden dat ik zoveel vrede heb met een verliespartij", vond Ameide-coach Gert-Jan Westerhout na afloop. Op slag van rust vergrootte SVW de eerder gelukkig gekregen voorsprong naar 2-0. Maar Ameide gaf zich niet zomaar gewonnen, zeker niet toen Jules de Gans met nog een kwartier op de klok de aansluittreffer maakte. "Met een extra spits waren we dichtbij de 2-2, maar helaas viel de 3-1. Ik houd een goed gevoel over aan deze nederlaag, we zijn klaar voor Schelluinen thuis."


Meerkerk onderuit op Souburgh

alblasserdam • Een niet scherp SV Meerkerk stond halverwege de wedstrijd op een te grote 3-0 achterstand. "We liepen achter de feiten aan en dat kan niet tegen zo'n 'eager' elftal met in de omschakeling dodelijk scorende spitsen", concludeerde Meerkerk-trainer Gerrie Schaap. Na rust liet Alblasserdam de teugels vieren en was er sprake van een gelijkwaardige wedstrijd. Maar veel verder dan een goal van Sander Slomp kwamen de geelhemden niet.