Wallencross in Nieuwpoort

nieuwpoort • De vierde wedstrijd van de offroad-wintercompetitie van RC Jan van Arckel wordt zaterdag 30 november gehouden in Nieuwpoort. Het is een cross op, over en rond de noordoostelijke wallen. De vele natuurlijke hindernissen in het parcours staan garant voor spektakel. De eerste start is om 11:00 uur, de laatste finish rond 15:45 uur. Inschrijven en napraten in café De Dam aan de Buitenhaven.


Grote zege NDV

nieuwland • NDV heeft in de nationale damcompetitie een grote 17-3 zege behaald op de reserves van Lent VBI, die met slechts zeven spelers kwamen opdagen. Aan Nieuwlandse kant werd Jan Alting verrast door en slagzet van zijn tegenstander en kwam Albert van de Berg tegen een sterke opponent niet verder dan remise.


Lekpongers kampioen

ameide • Door een 5-0 overwinning op Scylla 3 is Lekpongers met nog één wedstrijd voor de boeg onbereikbaar geworden voor de concurrentie. Erik de Muinck en Matthijs Melkert waren buitengewoon in vorm en behaalden het beste resultaat in deze competitie. Dankzij het kampioenschap promoveert Lekpongers, dat de geblesseerde Henk de Gans wederom miste, naar de eerste klasse. Handhaving op dat niveau wordt een grote uitdaging.


Winst Waarddammers

alblasserwaard • De Waarddammers heeft zaterdag in de nationale competitie met 13-7 gewonnen van het talentvolle jonge tiental van WSDV Wageningen. Pas na vier uur behoedzaam dammen verkreeg de thuisclub op enkele borden voordeel. De Alblasserwaardse punten kwamen tot stand door overwinningen van Theo de Swart, Piet Trapman, Harm Jan van Rees en Peter Hartog. Daarbij kwamen de remisepunten van Thijs Verboon, Wim Kalis, Ad de Hek, Kees Brandwijk en Arie van Genderen.


MTTV komt tekort tegen Tavernie

meerkerk • MTTV heeft de derby tegen Tavernie met 3-7 verloren. Hierdoor zullen de Meerkerkse tafeltennissers alle zeilen moeten bijzetten om niet te degraderen.


Drie op een rij voor HTV

hoornaar • HTV won in Gouda met 4-1 van Flamingo's. Het was alweer de derde zege op rij van de Hoornaarse tafeltennissers, die in theorie nog kampioen kunnen worden. De verwachting is echter dat de titel naar concurrent Drivers zal gaan. Bas Klop tegen Flamingo's ongeslagen en pakte samen met Kees Bresser ook het dubbelspel.


Triade overtuigend uit startblokken

groot-ammers • Triade is zaterdag overtuigend aan de zaalcompetitie begonnen. PSV werd met een nederlaag van 23-13 terug naar Eindhoven gestuurd. De Nieuwpoortse korfballers kwamen weliswaar met 1-3 achter, maar trokken dat snel weer recht en vervolgens was er voor PSV geen houden meer aan. De jubilerende supportersvereniging Triade Fanatics zorgde met een geweldige show voor een dito sfeer.