Afbeelding
Foto:

Kaarsje aansteken voor overledenen

noordeloos • Zondag 24 november wordt in de kerkelijke traditie de laatste zondag van het kerkelijk jaar genoemd. Op die zondag staan veel protestantse kerken stil bij wie overleden zijn. Dat gebeurt ook in de Ontmoetingskerk aan de M.J. Veder van Hobokenstraat 15e te Noordeloos.

In de avonddienst op die zondag worden de namen genoemd van gemeenteleden die in het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden. In die dienst is ook altijd gelegenheid om andere geliefden te gedenken van binnen en buiten de kerkelijke gemeente. Dat gedenken kan door het aansteken van een kaarsje en/of door het laten noemen van een naam.

"We ervaren elk jaar weer dat er veel verdriet voelbaar is in deze dienst", weet dominee Annette Driebergen, die dan voorgaat. "Tegelijk is het altijd bijzonder om in verbondenheid samen te zijn, te zingen, te bidden en te luisteren naar woorden van troost en bemoediging, die ons worden aangereikt vanuit de Bijbel. Wie gelegenheid zoekt om in een kerkelijke gemeenschap te gedenken, is van harte welkom."

Thema van de dienst is: Ruimte voor verdriet. De avonddienst in de Ontmoetingskerk begint om 18.30 uur.


Ledenvergadering IJsclub Wilhelmina

ottoland • IJsclub Wilhelmina uit Ottoland houdt op vrijdag 29 november vanaf 20.00 uur haar jaarvergadering in het Dorpshuis van ottoland. Na de gebruikelijke agendapunten worden een spetterende winterquiz gehouden. De afsluiting is met en verloting, waarvoor de leden hun eigen lot mee kunnen nemen.


Speculaaspoppen VVAC

ottoland • VVAC houdt deze week de jaarlijkse speculaaspoppenactie. In Wijngaarden is men al langs de deur geweest, in de andere vijf 'VVAC-dorpen' gebeurt dat vrijdagavond 22 november.


Beschermd Wonen Vijfheerenlanden gaat naar Utrecht

vijfheerenlanden • De wethouders van Vijfheerenlanden, Utrecht en Houten hebben donderdag namens de gemeenten in de regio Lekstroom in het Stadhuis van Vianen hun samenwerking aangekondigd op het gebied van Beschermd Wonen (BW) en Maatschappelijke Opvang (MO).

De gemeente Vijfheerenlanden hoort sinds afgelopen januari bij de provincie Utrecht en daarmee wordt de gemeente Utrecht als centrumgemeente verantwoordelijk voor de cliënten van Vijfheerenlanden voor Beschermd Wonen.
Vanaf 1 januari 2020 worden de taken Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang voor nieuwe cliënten georganiseerd door de gemeente Utrecht. Tot voor kort werd deze zorg voor de voormalige gemeenten Zederik en Leerdam geregeld door de gemeente Dordrecht. De gemeente Dordrecht blijft tot 1 januari 2021 verantwoordelijk voor de bestaande cliënten. Wethouder Marcel Verweij van de gemeente Vijfheerenlanden: "We willen dat cliënten zo min mogelijk last hebben van de verandering. Ons uitgangspunt is dat al onze inwoners toegang hebben tot goede zorg in de buurt."