Papendrecht heerst op Scalune

schelluinen • Eersteklasser Papendrecht had een lekkere middag bij derdeklasser Schelluinen. De 1-4 bekerzege stemde tot tevredenheid bij coach Johan Sturrus. Maar ook collega Philip den Haan zag lichtpuntjes. "De overwinning doet vermoeden dat het verschil groot was, maar dat viel reuze mee. Ik ben niet ontevreden. Natuurlijk kom je tekort tegen een eersteklasser, maar we hebben echt meegedaan en absoluut geen modderfiguur geslagen. Vooral na de aansluittreffer van Roy Stuiver, kort voor rust." Daarvoor was Papendrechter Justin Beemsterboer twee keer trefzeker. Na de helftwisseling bezorgden Jay Luciano en opnieuw Beemsterboer hun ploeg de bekerzege. "Voor ons een lekker partijtje om zelfvertrouwen te tanken voor de vier resterende competitiewedstrijden voor de winterstop", genoot Sturrus. "Met LRC Leerdam, Nieuw-Lekkerland, Montfoort en GRC 14 niet de makkelijkste ploegen."


SteDoCo onderuit in Lisse

lisse • SteDoCo kende in de Bollenstreek een uitstekende start. Maar na de vroege 0-1 van Benjamin van Wanrooij was het snel gedaan met de dadendrang van de Alblasserwaarders. Na een eigen doelpunt van Bryan Jongeneel stelden de Lissenaren orde op zaken en werd er met 4-1 gerust. Na de thee liet FC Lisse de teugels enigszins vieren en kon Kyle Doesburg halverwege de tweede helft nog iets terugdoen; 4-2. Maar veel verder kwamen de elf van trainer Frans Adelaar, ondanks de kansen, niet.

"Op het hobbelige veld gaven we de eerste helft niet thuis. FC Lisse was beter in de communicatie, sterker in de omschakeling en scherper door onze fouten af te straffen. In de tweede helft kregen we goede kansen, maar het was het paard achter de wagen spannen en we konden het niet meer gerepareerd krijgen. Als we zo begonnen waren, hadden we niet hoeven te verliezen. Maar dit overkomt ons te vaak", bromde Adelaar.