Pelle Sterk geeft geen krimp

nieuwland • In de onderlinge damcompetitie van NDV kreeg Pelle Sterk een aanval te verduren van outsider Alb. van den Berg. Sterk speelde echter uitstekend en schakelde zijn opponent positioneel uit. Jan Alting raakte achterop doordat hij in een mooie partij tegen Ko Heikoop in remise moest berusten.

Uitslagen: Pelle Sterk-Alb. v.d. Berg 2-0, Bert Kooij-Arie de Ruiter 2-0, Jan van Haarlem-Cees J. de Jong 1-1, Jan Alting-Ko Heikoop 1-1.


Lekpongers wint ook zonder De Gans

ameide • Lekpongers is topscorer Henk de Gans lange tijd kwijt wegens een gescheurde achillespees. Niettemin wisten de Termeise tafeltennissers met 4-1 te winnen van naaste concurrent Taverzo 5. Erik de Muinck pakte beide enkelspelen, Matthijs Melkert won er één en samen trokken ze ook het dubbelspel over de streep. Met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong zeven punten. Het kampioenschap lonkt.


HTV koploper

hoornaar • HTV behaalde een eclatante 5-0 zege op koploper Drivers 2 en is nu zelf lijstaanvoerder in de 3e klasse J, met de kanttekening dat de concurrentie een wedstrijd minder heeft gespeeld. Bas Klop en Kees Bresser kregen het overigens niet cadeau. Drie van de vijf partijen werden pas in de vijfde game beslist.


MTTV hard onderuit

meerkerk • MTTV liep een harde tik op door met maar liefst 9-1 te verliezen van het Rotterdamse Xerxes. Het enige punt kwam op naam van Johnny Barten. De Meerkerkse tafeltennissers moeten in de resterende twee wedstrijden vol aan de bak om degradatie te voorkomen.


VVAC VR1 op schot

ottoland • Koploper VVAC VR1 schudde Tricht na rust van zich af. In de tweede helft werd vijfmaal gescoord (5-0). De Ottolandse goals kwamen op naam van Leanne Bos, Nienke van Elk, Daniëlle de Ruijter (2x) en keepster Renata Kroes (penalty).


Piet Trapman koploper

brandwijk • Na drie ronden is Piet Trapman koploper in het persoonlijk damkampioenschap van Zuid-Holland Zuid. Trapman versloeg in zijn 'eigen stijl' Jan Voortman. Theo Voorspuij wist in een bloedstollend eindspel NK-finalist Wim Kalis op remise te houden.

Uitslagen: Arjen Kwakernaak-Jeroen Schakel 0-2, Theo Voorspuij-Wim Kalis 1-1, Gozé van Pelt-Johan Stuij 1-1, Teus Stam-Klaas de Keyzer 2-0, Machiel Hoogendoorn-Martin Nederlof 0-2, Jan Voortman-Piet Trapman 0-2, Dirk Kwakernaak-Theo de Swart 0-2, Harm Jan van Rees-Cees Kentie 1-1.


SNA stijgt naar vierde plaats

bleskensgraaf • De vrouwenhoofdmacht van SNA rekende in Rotterdam met 1-3 af met RVC/Libanon 3. De Bleskensgraafse volleybalsters, debuterend in de eerste klasse, stegen hierdoor naar de vierde plaats op de ranglijst.