VHL positief over Voedselbossen

meerkerk • De gemeenteraad van Vijfheerenlanden heeft donderdag unaniem een motie van GroenLinks en VHL Lokaal aangenomen waarin gevraagd wordt om de aanplant van Voedselbossen.
De gemeente gaat een plan opstellen met locaties waar bomen kunnen worden aangeplant ter compensatie van de CO2-uitstoot van de woningbouw. "We kunnen die compensatiebossen ook breder inzetten", zei Erik van Doorn (GroenLinks). "Vroeger struinden we door de bossen, zochten beukennootjes of plukten bramen. Laten we de compensatiebossen gebruiken om de biodiversiteit te vergroten en ze zo inrichten dat ze ook gebruikt kunnen worden als praktische leerplaats voor scholen en avontuurlijke struinterreinen voor de jeugd." De andere fracties steunden de motie van GroenLinks en VHL Lokaal en ook wethouder Maks van Middelkoop was enthousiast. Hij beloofde snel met concrete voorstellen te komen.


Raad VHL gedenkt Dick Corporaal

vijfheerenlanden • De raad van Vijfheerenlanden heeft donderdag Dick Corporaal herdacht. De oud-burgemeester van Leerdam overleed op 30 oktober op 82-jarige leeftijd.
Volgens waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker stond Corporaal, van 1979 tot 1991 burgemeester van Leerdam, dichtbij de inwoners. "Hij probeerde op een onorthodoxe manier dicht bij de mensen te komen."