DoeMee! stelt vragen over horeca Schoonhovenseveer

groot-ammers • Wilma de Moel van DoeMee! Molenlanden heeft een schriftelijke vraag gesteld aan het college van Molenlanden over een horeca-aanvraag voor de locatie Schoonhovenseveer 31 in Groot-Ammers. De gemeenteraad besloot in 2017 op deze plek kleinschalige horeca (theeschenkerij of proeverij van streekeigen producten, geen café of restaurant) toe te staan. De locatie -restaurant AdeLeck, behorend bij de appartementencomplex dat in aanbouw is- wordt nu te huur aangeboden als restaurant of brasserie. Voor de bewoners, maar ook voor de particuliere en zakelijke doelgroep. 'Hoe past het besluit van 2017 in de aanvraag voor verhuur voor de exploitatie van professionele horeca met terras'?, wil Wilma de Moel van het college weten. Het college heeft nog niet op de ingediende vraag gereageerd.


VVD wil meer weten over Regio-Deal

molenlanden • De VVD-fractie in Molenlanden heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de op handen zijnde Regio-Deal Gorinchem-Drechtsteden.
Het gaat daarbij om regionale ambities en potentiële projecten die bijdragen aan het versterken van de economie van dé maritieme topregio Gorinchem-Drechtsteden, die ook invloed heeft op de as Rotterdam-Antwerpen. VVD Molenlanden is bang dat de gemeente langs de zijlijn staat en onvoldoende kan meepraten en meedoen in deze deal.
Het lijkt erop dat de gemeente Molenlanden mee gaat doen en co-financier wordt van projecten, maar er is volgens de VVD veel onduidelijkheid over de rol van de gemeente Molenlanden. De partij heeft vernomen dat de plannen voor projecten voor Regio-Deal Gorinchem-Drechtsteden op 1 december ingediend moeten zijn.
"Los dat kennis van de inhoud van de Regio-Deal niet bij de Raad bekend is, zou co-financiering door de gemeente Molenlanden, zonder betrokkenheid van uw volksvertegenwoordiging, wel een heel bijzonder fenomeen zijn", redeneert VVD Molenlanden. Met de Regio-Deal wordt er fors geïnvesteerd in economie en scholing.


Vrees voor overlast als Wantijbrug afgesloten wordt

molenlanden • De gemeente Molenlanden vreest ernstige verkeersproblemen wanneer de Wantijbrug in Dordrecht afgesloten wordt voor een grote renovatie.

Vanaf 20 januari 2020 start Rijkswaterstaat met de renovatie van de Wantijbrug in de N3 en gaat de brug voor tweeënhalve maand dicht. De brug is in slechte staat en moet gerenoveerd worden. Vanwege de veiligheid mag er tijdens het werk geen auto- en vrachtverkeer over de brug rijden. Hulpdiensten, (brom)fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer kunnen wel over de brug. Er is uitgebreid gesproken met Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio over mogelijke alternatieven. Daaruit bleek dat alleen bij volledige afsluiting van de brug de veiligheid tijdens de werkzaamheden en de aanrijtijden voor de nood- en hulpdiensten via de N3 gegarandeerd kunnen worden. "Daarom is er geen andere optie dan volledige afsluiting, hoe vervelend ook", aldus het gemeentebestuur van Molenlanden. Het ministerie onderkent dat onze regio veel overlast gaat ondervinden en heeft geld vrijgemaakt voor maatregelen om de overlast zoveel mogelijk te beperken.