Afbeelding
Foto:

Verkoop gestart van 'Thuis in Alblas'

oud-alblas • Veel belangstellenden grepen donderdagavond 7 november de kans om kennis te maken met het project 'Thuis in Alblas'

Dorpshuis De Beemd in Oud-Alblas was geopend voor publiek om de plannen voor het project 'Thuis in Alblas' te komen bekijken. Het project 'Thuis in Alblas' komt aan de westkant van Oud-Alblas. Op de oude Trefpunt-locatie komen tien eengezinswoningen. Stuk voor stuk royale woningen met alle ruimte in en om het huis. Op de oude brandweerpost-locatie komt een nieuw woonblokje met vier levensloopbestendige woningen aan het water. Voor meer informatie: www.thuisinalblas.nl. De inschrijving sluit op maandag 18 november 2019 om 12.00 uur.


Eerste paal voor negentien woningen

hoornaar • Op de kruising van de Lage Giessen met de Groeneweg in Hoornaar is op dinsdag 12 november de eerste paal geslagen voor het woningbouwproject van negentien woningen.
Een deel van deze woningbouw is georganiseerd via een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Het project omvat de bouw van 10 appartementen en 5 eengezinswoningen voor de CPO-vereniging en 4 sociale huurwoningen voor KleurrijkWonen. Wethouder Arco Bikker van de gemeente Molenlanden heeft de officiële eerste paal geslagen om de start van de bouw te markeren.


Beatrixziekenhuis weer op één

gorinchem • Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem staat op nummer één in de categorie streekziekenhuizen in de jaarlijkse AD Ziekenhuis Top 100.
Al vijf jaar op rij behoort het Beatrixziekenhuis tot de beste ziekenhuizen van Nederland en staat het in de top 2 van deze ranglijst. Het ziekenhuis staat nu voor de derde keer op één. Uniek, want geen ander ziekenhuis scoorde zo consequent zo hoog.
Anja Blonk, directeur Beatrixziekenhuis: "Ik ben heel erg blij en trots dat we al vijf jaar op rij in de top twee staan, want dat zegt vooral iets over onze constante kwaliteit."


Fietskluizen met stekker bij Qbuzz

alblasserwaard • Vanaf maandag 11 november kunnen reizigers gebruikmaken van fietskluizen met oplaadmogelijkheid voor elektrische fietsen bij de haltes Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf, Noordeloos en Meerkerk.
Hiermee zetten provincie en Qbuzz in op een betere bereikbaarheid en maken de combinatie fiets+OV nog aantrekkelijker. In de regio Molenlanden is de afstand naar een halte soms wat groter. Voor veel mensen begint de reis daar dan ook met de fiets en dit aantal groeit alleen maar. Om deze reis per fiets aantrekkelijker te maken zijn er bij vier HOV-haltes in totaal twintig fietskluizen geplaatst. De kluizen zijn een aanvulling op de bestaande fietsenstallingen en dragen bij aan een gemakkelijke overstap van het ene op het andere vervoermiddel.
Qbuzz: "We maken de reis van deur tot deur graag gemakkelijker en comfortabeler en zetten hiermee ook nog meer in op die first en last mile." De fietskluis werkt volledig automatisch en is dag en nacht toegankelijk. De gebruiker kan de kluis met de OV-chipkaart openen, dit is als het ware de sleutel van de kluis. Het gebruik ervan kost 1 euro per 8 uur. Een maandabonnement bedraagt 12 euro en een jaarabonnement 108 euro.