• De zangers en zangeressen van Pro Deo.
• De zangers en zangeressen van Pro Deo. Foto:

Bemoedigings-zangavond

nieuwland • Zaterdag 23 november is er weer een bemoedigingszangavond in Dorpshuis Brandpunt in Nieuwland.

De Zanggroep Pro Deo, bestaande uit oud leden van zang- en muziekgroep Gideon, zal liederen met en voor bezoekers zingen. De toegang is gratis. Er zal in de pauze een collecte worden gehouden en de opbrengst is bedoeld om inwoners van Nieuwland die een bemoediging kunnen gebruiken te verrassen met een kleine attentie. Bezoekers kunnen op deze avond naam en adres in een daarvoor bestemde doos deponeren. In samenwerking met Stichting Dorpshuis Brandpunt worden de attenties bezorgd.

De avond begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Vooraf en in de pauze kan men onder het genot van een kopje koffie of thee alvast de sfeer proeven. Na afloop is er gelegenheid nog na te praten onder het genot van een drankje. Voor informatie: www.zanggroepprodeo.nl.


Top 2000-dienst

meerkerk • In de Ichthuskerk aan de Burgemeester Sloblaan 34 in Meerkerk wordt op zondag 17 november vanaf 18.30 uur een Top 2000 themadienst gehouden. De muziek wordt verzorgd door de band 4-Tune. Door middel van muziek van onder andere Phil Collins, U2, Coldplay en The Beatles wordt stil gestaan bij het geloof.


Gratis cursus over gezond leven, eten en bewegen

molenlanden • Inwoners van gemeente Molenlanden kunnen vanaf 27 november gratis deelnemen aan de cursus 'Gezond eten, bewegen en leven'. Gedurende acht weken werken deelnemers samen met een ervaren diëtist en beweegcoach aan hun specifieke doel(en). En zetten zij de stap naar een gezonde leefstijl. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten op woensdagochtenden van 9.00 tot 12.00 uur in de Dorpskamer/ Bieb van Arkel aan de Harpstraat 13 in Arkel. Aanmelden kan Amira Shawky: amira.shawky@bewegenwerkt.nl of 06-15948002.


Senator Mirjam Bikker gastspreker ledenavond CU

lexmond • Op maandagavond 25 november is senator Mirjam Bikker gastspreker op de ledenavond van ChristenUnie provincie Utrecht. Deze avond wordt voor leden en andere belangstellenden georganiseerd in Huis het Bosch in Lexmond.

Fractievoorzitter Dico Baars: "Ik vind het stoer van onze provinciale fractie dat zij hun ledenavonden niet in het Provinciehuis, maar juist steeds op locatie organiseren. Er speelt veel in de provincie, bijvoorbeeld op het gebied van stikstofregels. Deze regels hebben grote impact op veel boerenbedrijven, ook in Vijfheerenlanden."
De ledenavond start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) in Huis het Bosch (Nieuwe Rijksweg 6) in Lexmond. Na afloop van de avond is er volop gelegenheid om de raadsleden en wethouder van ChristenUnie Vijfheerenlanden te ontmoeten, net als de statenfractie en gedeputeerde van ChristenUnie provincie Utrecht. Aanmelden voor deze avond is gewenst en kan via christenunie@provincie-utrecht.nl.