Herstel Volley Meerkerk'95

meerkerk • De vrouwenhoofdmacht van Volley Meerkerk'95 heeft zich hersteld van de blamage van een week geleden tegen VV Utrecht.

In de eerste set ging het tegen Ledub opnieuw mis; de Meerkerkse volleybalsters speelden matig en gaven de winst uit handen (17-25). De tweededivisionist pakte daarna de draad knap op. Hard werkend, maar bij vlagen ook weer met goed volleybal: 25-23, 25-11, 25-22 (3-1).

Ook herstel voor de Meerkerkse mannenploeg. De eersteklasser poetste de nederlaag tegen VC WIK weg met een 3-1 zege op Volley2B 4. Verdedigend stond het als een huis bij Volley Meerkerk'95, dat echter niet kon voorkomen dat de derde set naar de tegenstander ging: 25-16, 25-23, 22-25 en 25-17.


VVAC VR1 alleen koploper

ottoland • VVAC VR1 is na de 0-2 zege op Emplina en het verlies van DeltaSports'95 voor het eerst alleen koploper.

Met junior Ardine Stuij in de basis kreeg VVAC in Empel volop kansen. Marlies Terlouw en Daniëlle de Ruijter (op aangeven van de pas 15-jarige invalster Noor Schoonderbeek) trokken de overwinning over de streep.


Isis en Daan weer op het podium

regio • Isis Versluis (Meerkerk) heeft zondag in jeugdcategorie 3 de nationale veldrit in Tilburg gewonnen. Hardinxvelder Rick Versloot pakte het zilver in categorie 6.
Een dag eerder was er ook -wederom- een podiumplaats voor Daan Hartog in Orvelte. De Giessenburger kwam in de St. Maartencross als derde over de meet.


Christiaan van Rees achtste in Heerde

heerde/regio • Jan van Arckel-nieuweling Christiaan van Rees (Groot-Ammers) is zaterdag achtste geworden in de nationale veldrit Heerde GP Velosport Veluwe. Feike van der Dussen (Arkel) klasseerde zich als 31e, Dion Slomp (Hoornaar) werd 45e en Thijs Wemmers (Bleskensgraaf) 48e.


MTTV op koers voor lijfsbehoud

meerkerk • Met een kleine 6-4 nederlaag tegen Papendrecht ligt MTTV op koers voor behoud van het derdeklasserschap. Tot 4-4 ging de strijd gelijkop, maar in de laatste twee partijen viel de beslissing in het voordeel van Papendrecht.


NDV van slag

nieuwland • De dammers van NDV zijn van slag.

In de ZHZ-competitie werd een teleurstellende 8-4 nederlaag geleden tegen De Kroonschijf uit Mookhoek. Peter Heikoop won als enige Nieuwlander zijn partij; Wim 't Lam en Cees J. de Jong speelden remise.
In de nationale competitie kwam het niet tot een revanche: NDV verloor met 14-6 van Lunteren. Na blunders van Jan van Haarlem en Joop Kwakernaak liep NDV al snel achter de feiten aan. De enige winstpartij kwam op naam van Pelle Sterk. Wim 't Lam, Albert v.d. Berg, Harrie Kramer en Piet Verkaik boekten een remisepunt.