Jaarvergadering IJsclub Vooruitgang

bleskensgraaf • IJsclub Vooruitgang uit Bleskensgraaf houdt op vrijdag 22 november haar jaarvergadering voor de leden. Op de agenda staat onder andere het jaarverslag, het financieel jaarverslag en de bestuursverkiezing. Er is een gratis verloting, dubbeltjesverloting en na afloop bingo. De vergadering wordt gehouden in het clubgebouw aan de Meulenbroek 13a in Bleskensgraaf.


Parkinson Café

gorinchem • Dinsdag 19 november is weer het eerstvolgende Parkinson Café in woonzorgcentrum Bannehof aan de Voermanstraat 169 te Gorinchem. Geïnteresseerden zijn van 19.30 tot 21.30 uur welkom. Het thema is 'Parkinson… ben je net gewend aan het één dan komt er weer wat anders'. Psychologe mevrouw D. van Wijngaarden-de Bodt zal deze avond verzorgen. Deelname is gratis. Voor koffie en thee wordt een eigen bijdrage van 1 euro gevraagd. Aanmelden kan via info@parkinsoncafegorinchem.nl of 0183-642017.


Zeker op de Been in Leerbroek

leerbroek • Zederik in Beweging organiseert in samenwerking met Fysio Temminck in Het Hof van Leerbroek op donderdagochtend 21 november van 10.30 tot 12.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst Zeker op de Been. Deelnemers krijgen deze bijeenkomst allerlei praktische tips en informatie over wat men zelf kan doen om langer zelfstandig op de been te blijven en een val te voorkomen. Deelname is gratis. Voor meer informatie of aanmelding: Zederik in Beweging via 06-22810286 of info@zederikinbeweging.nl.


Opbrengst collecte

regio • De collecte voor het Diabetesfonds heeft in Langerak en Nieuwpoort het mooie bedrag van 1451,73 euro opgebracht. In Hoornaar heeft de Diabetescollecte 856,92 euro opgeleverd.


Intocht Sinterklaas

lexmond • Alle kinderen van het dorp zijn uitgenodigd om de intocht van Sint en zijn gevolg bij te wonen. Dit jaar wordt hij op zaterdag 16 november om 14.30 uur verwacht bij de haven. Van 15.00 tot 18.00 uur wordt de intocht gevierd in Huis Het Bosch.


Sint in Nieuwpoort

nieuwpoort/langerak • Sinterklaas komt op zaterdag 16 november om 12.00 uur op het Hooft in Nieuwpoort. Vervolgens gaat het gezelschap via het Stadhuis naar Het Arsenaal. Daar is er een Sinterklaasmiddag voor kinderen tot en met groep 4. De Voice komt naar Nieuwpoort met in de jury onder andere Trijntje Westerhuis en Alie B. Entree kaarten zijn weer te koop bij de Spar aan de kassa. Volwassenen: € 2,50, kinderen vrij entree (wel een toegangskaart nodig).


Kerk open tijdens wintersfeermarkt

lexmond • Tijdens de jaarlijkse Lexmondse wintersfeermarkt op donderdagavond 21 november is de NH kerk prachtig verlicht én geopend. Het koor Pro Deo zal verschillende keren zingen (met mogelijkheid tot verzoeknummers) en ook zal het orgel klinken. Iedereen is welkom voor muziek, een goed gesprek of een lekker kop koffie of chocolademelk.