Van Gastelen: weerzien met Streefkerk

NIEUW-LEKKERLAND • Nieuw-Lekkerland wacht komende zaterdag de bekerconfrontatie met Streefkerk. Voor trainer Maarten van Gastelen een speciaal duel. Hij werkte tot zijn overstap naar Lekkerland vijf seizoenen op sportpark Streveland.

"Een periode waar ik met een heel fijn gevoel op terugkijk", zegt de coach. "Streefkerk was mijn eerste club als hoofdtrainer. Ik was tot dan toe trainer van Papendrecht 2 en al eens eerder gevraagd door het bestuur van Streefkerk. Toen vond ik de tijd nog niet rijp. Een jaar later, na het vertrek van Ferry van Dijk naar Hardinxveld, kwam men bij me terug. Ik was er klaar voor."

In zijn eerste seizoen bij Streefkerk streden Van Gastelen en zijn ploeg tot de laatste speeldag om het kampioenschap in de vierde klasse. In de daaropvolgende seizoenen bleef de opwaartse lijn intact, ondanks het vertrek van de veel scorende spits Andy van Vugt naar Nieuw-Lekkerland. "We werden respectievelijk achtste, zesde en derde. Parallel daaraan zag je ook de publieke belangstelling toenemen. Dat moet de penningmeester gemerkt hebben aan de baromzet. Niet onbelangrijk voor een dorpsclub!"

"Als trainer wil ik ontdekken waar mijn plafond ligt. Dan is de overstap van een derdeklasser naar een eersteklasser logisch. Alles bij elkaar geniet ik van elke dag bij Nieuw-Lekkerland. De sfeer is prima, de resultaten zijn goed."