Arkel: 'goed gevoel' na nederlaag

arkel • Ondanks de 1-3 nederlaag tegen Wieldrecht was ASV Arkel-trainer Leon Elands tevreden. 'We verliezen, enigszins geflatteerd, maar het gevoel is goed." Na een 0-1 achterstand trok Corné van Horik voor rust de stand weer gelijk. "Vervolgens was er niet veel aan de hand, maar in de tweede klasse wordt elk foutje afgestraft en dat deed onze tegenstander. We voetbalden lekker mee, maar hebben wel verloren. Voetbal is een denkspelletje, dat zal na een weekendje rust tegen GJS niet anders zijn."


Opnieuw gelijkspel voor Peursum

giessenburg • En ook in de achtste wedstrijd bleef Peursum ongeslagen. "Maar weer wisten we, voor de verandering, niet te winnen", baalde Peursum-coach Michel Roza. "Na een goede eerste helft stond het slechts 1-0, door een goal van Nick den Hertog. We kregen volop kansen, maar we vergaten het af te maken." Na een slap begin van de tweede helft en een scorend Kerkwijk, kwam het besef terug. Maar te laat. De bal wilde er niet in."


Noordeloos wint eindelijk in Spijk

spijk • Het was volgens SV Noordeloos-trainer Erwin Verheij een tijdje geleden dat 'zijn' cluppie had gewonnen onderaan de Zuiderlingedijk. "Elf seizoenen terug, hoorde ik. Maar nu hebben we het prima gedaan, door iets mannelijker te spelen. Tegen een thuisploeg waar mannen als Looijen, Slob en Westerduin natuurlijk wel werden gemist", besefte Verheij. Voor SV Noordeloos was Patrick Slijkoort voor en na rust twee keer trefzeker. "En als de eindpass beter was geweest, dan had een 0-6 uitslag tot de mogelijkheden kunnen behoren."


De Alblas onderuit tegen Lekkerkerk

oud-alblas • In de tweede helft ontbrak bij gastheer De Alblas de power om het tegenstander Lekkerkerk lastig te maken. Uiteindelijk werd met 2-3 verloren van de ploeg uit de Krimpenerwaard. In de eerste helft ging het nog wel voortvarend voor de ploeg van oefenmeester John den Dunnen. "Kort voor rust bogen we een achterstand in twee minuten tijd om, door goals van Laurens Barnhoorn en Stefan Bakker uit een strafschop." Een dreigender Lekkerkerk nam in deel 2 het heft in handen en een slordig De Alblas was niet bij machte het tij te keren. De Den Dunnen-elf incasseerde twee tegendoelpunten en leed een nipte nederlaag.


Streefkerk redt het niet tegen SVW

streefkerk • Op het eigen Streveland streed Streefkerk dapper tegen de ongenaakbare periodekampioen SVW. Maar dolf met 1-2 het onderspit. "De organisatie stond goed en in de eerste helft waren de kansen ook voor ons", blikte Streefkerk assistent-trainer Jan Volwerk terug. "SVW werd na rust dreigender en wij kwamen er tegen deze goed voetballende ploeg niet meer uit. Met een 'tik-tak'-aanval kwamen zij op het uur op voorsprong, die tien minuten later werd verdubbeld." Met aanvallende wissels probeerde de thuisploeg de wedstrijd te laten kantelen. Dat lukte wel, maar de aansluittreffer van Andy van Vugt viel in blessuretijd en dus te laat. "De teleurstelling was groot, maar na afloop van de zeer sportieve wedstrijd hebben we met SVW een lekker biertje gedronken, zoals het hoort."