HSSC'61 geeft derby volledig uit handen

everdingen • Toen Simon van Zante de bal in blessuretijd in de touwen joeg, en de stand daarmee op 3-2 bracht, zorgde dat bij de spelers van SC Everstein voor een geweldige ontlading. Voor HSSC'61, met name voor de blunderende doelman Niek de Vos, waren de druiven zuur. In een levendige wedstrijd zorgde Lucas van Dam voor de 0-1 ruststand (in de vierde minuut). Met minder dan een kwartier op de klok zetten de gasten een aanval op waaruit Bas Scheenhart er 0-2 van maakte. Rond de tachtigste minuut zorgde Bergshoeff na een goede aanval voor aansluiting: 1-2. Pal daarna volgde een tweede wondertje. Na een voorzet van de rechterflank kreeg Simon van Zante eindelijk de ruimte om aan te leggen: 2-2. Hoewel dat voor beide ploegen een stand was waarmee ze konden leven bleef SC Everstein voor méér gaan. Dat loonde, want bij het scheiden van de markt liet doelman De Vos een hoge voorzet uit zijn handschoenen glippen. Van Zante stond klaar om de winnende treffer in de touwen te jagen: 3-2.