Afbeelding
Foto:

Eurotec wint Logistica Award

bleskensgraaf • Afgelopen dinsdag 5 november heeft Eurotec in de Jaarbeurs in Utrecht de Logistica Award in ontvangst genomen.

De jury was erg enthousiast over de Lowpad. 'Eurotec is erin geslaagd om in een opmerkelijk korte periode een vloot met autonome mobiele robots te ontwikkelen. De Lowpads werken optimaal samen en worden toegepast om autonoom diverse ladingdragers te verplaatsen. Eurotec heeft een unieke hightech robot ontwikkeld, die ook nog eens heel compact is met zijn 12 cm hoogte. Wij willen hen graag aanmoedigen met de Logistica Award'.

"Natuurlijk zijn wij als Eurotec erg trots op het winnen van de Logistica Award", meldt het bedrijf. "Het is een erkenning voor de inzet van ons toegewijde team die zich inzetten om het Lowpad systeem te ontwikkelen."

Voor meer informatie over de Lowpad: www.lowpad.com.


Enthousiasme voor Kwizzet Hoog-Hoor

hoornaar/hoogblokland • Afgelopen vrijdag is in Hoornaar voor het eerst Kwizzet Hoog-Hoor gespeeld. Maar liefst 617 mensen, verdeeld in 52 teams, deden mee aan deze quiz.

Het organiserende team, bestaande uit Corina Veen, Kees Bresser, Saskia Smit, Dennis van Vught, Marlies Slob en Bianca den Hartog, hadden dit nooit durven dromen. Waar zij hoopten het eerste jaar 20 à 25 teams actief te krijgen, werden ze overweldigd door het aantal aanmeldingen.

Om 20.30 uur werd de geheime proef gespeeld en er waren vragen die buiten opgezocht moesten worden. Het was dus erg druk in de dorpen Hoornaar en Hoogblokland. Het team kan nu beginnen met het vele nakijkwerk, want op 13 december zal de winnaar bekend worden gemaakt tijdens een gezellige feestavond. Deze zal worden gehouden in Het Bruisend Hart vanaf 20.00 uur, waarbij iedereen welkom is.


Workshop 'Bereik meer met je geld'

gorinchem • Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden organiseert op woensdagavond 20 november de workshop 'Bereik meer met je geld'.

De workshop is kosteloos en vrijblijvend en wordt gehouden in Gorinchem. In anderhalf uur wordt er uitgelegd wat de mogelijkheden zijn om toekomstige keuzes waar te kunnen maken.

Met de veranderende maatschappij is het belangrijk dat mensen bewust bezig zijn met hun financiële situatie voor later. Door middel van deze workshop wil de Rabobank inzicht geven in de mogelijkheden om financiële zekerheid te creëren.
In Nederland heeft één op de vijf huishoudens minder dan 1000 euro spaargeld, is gebleken uit onderzoek van budgetvoorlichter Nibud. Zoals iedereen wel weet en merkt verandert de maatschappij en Nederlanders hebben steeds meer eigen geld nodig. Zo is het kopen van een huis niet meer zo vanzelfsprekend en mensen moeten straks langer doorwerken, terwijl pensioenen mogelijk lager worden. Daarom wordt vooruitkijken en geld opzij zetten steeds belangrijker.

Aanmelden voor de workshop kan tot 18 november via: www.rabo.nl/av/bereikmeermetjegeld2019.