Lekpongers fier aan kop

ameide • Door een 1-4 zege bij Vriendenschaar heeft Lekpongers z'n koppositie verstevigd. Aan de kant van de Termeise tafeltennissers was Henk de Gans weer goed voor twee winstpartijen, Matthijs Melkert voor één. Samen pakten ze ook het dubbelspel.


Herstel HTV

hoornaar • HTV heeft zich knap hersteld van twee nederlagen door Gorkum 3, de nummer twee van de ranglijst, met 5-0 te verslaan. Bas Klop en Paul Lakerveld hadden beiden vijf games nodig om van 'veteraan' Chris Toenders te winnen. De overige partijen werden een stuk eenvoudiger binnen gehaald.


MTTV houdt koploper op gelijkspel

meerkerk • MTTV heeft een knap gelijkspel behaald tegen koploper Dordrecht. In de uitwedstrijd leden de Meerkerkse tafeltennissers nog een 9-1 nederlaag. Johnny Barten tekende voor twee winstpartijen, Gerard van Buuren en Jan van Duijn beiden voor één. Van Buuren/Van Duijn pakten het belangrijke vijfde punt door het dubbelspel knap in vijf games binnen te halen.


Podiumplaatsen JvA-cyclocrossers

dordrecht/regio • De Jan van Arckel-cyclocrossers behaalden zaterdag een aantal podiumplaatsen bij de jeugdveldrit van De Mol in Dordrecht. In categorie 3 eindigde Isis Versluis (Meerkerk) overall als vijfde; ze was wel het beste meisje. Rick Versloot (Hardinxveld) eindigde als tweede in categorie 6. Daan Hartog (Giessenburg) werd derde, Tim Verwolf (Langerak) 21e en Mees Bassa (Goudriaan) 29e. In categorie 7 was er een 28e plek voor Sem van Wijngaarden (Hardinxveld).
Op een uitdagend parcours met veel draaien en keren werd Isis Versluis zondag zevende (derde meisje) in Hilversum.


Christiaan van Rees negende op de Koppenberg

belgië/groot-ammers • Op een loodzwaar parcours en in een sterk internationaal deelnemersveld is JvA-nieuweling Christiaan van Rees knap negende geworden in de Koppenbergcross. Bij het ingaan van de laatste ronde lag de cyclocrosser uit Groot-Ammers nog elfde, maar Christiaan reed zich helemaal leeg en wist nog twee concurrenten te passeren. "Na deze wedstrijd vind ik helemaal niks meer zwaar", was het commentaar van Van Rees na de koers.


VC WIK knokt zich naar zege

groot-ammers • De mannenhoofdmacht van VC WIK heeft zaterdag met pijn en moeite gewonnen van het laaggeklasseerde Hands Up. Met een sterkte servicedruk en solide side-out was er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht (25-19, 25-20). Hands Up stribbelde nog wel even tegen (19-25), maar bij 22-17 in de vierde set leek een 3-1 Ammerse zege in de maak. Niets was minder waar. In de slotfase zat alles tegen, inclusief een rode kaart voor de aanvoerder van WIK: 24-26. Het pleit voor VC WIK dat het in de beslissende vijfde set vechtlust toonde en een 3-8 achterstand nog omdraaide naar 15-13 en dus 3-2.