• Steely Fan.
• Steely Fan. Foto: aangeleverd

Steely Fan komt naar Noordeloos

noordeloos • Op uitnodiging van muziekvereniging Volharding brengt Steely Fan zaterdag 16 november in het Noorderhuis te Noordeloos een tribute aan de beroemde New Yorkse formatie Steely Dan.

De New Yorkse band Steely Dan beleefde eind jaren 70 de grootste populariteit met nummers als 'Rikki Don't Lose That Number', 'Do It Again' en 'Reelin' In the Years'. De harmonieën en grooves zijn sinds die tijd alleen maar geraffineerder geworden. De formatie van muzikale genieën Donald Fagen en Walter Becker tourde nog tot mei 2017. Met het overlijden van Walter Becker in september 2017 is de hoop om de complete band ooit nog live te zien definitief vervlogen.

Hits

'Tributeband Steely Fan geeft je de kans om heel dicht bij 'the real thing' te zijn', stelt De Volharding in een persbericht. 'Grote hits van de albums Aja, The Royal Scam, en Gaucho komen voorbij, maar ook recenter werk van bijvoorbeeld Two against nature is te horen. Steely Fan neemt het publiek mee voor een 'True Steely Dan Experience'.'

Maar ook Noordeloos zelf levert een muzikale bijdrage aan deze bijzondere avond in het Noorderhuis. 'Er zingen gasten uit Noordeloos mee met een aantal nummers. Daarnaast zijn er arrangementen geschreven voor veertien blazers van De Volharding: ook zij spelen een deel van de avond mee. Volle bak dus!'

De aanvang van de muzikale avond is 20.00 uur. De toegang is 6 euro, in de voorverkoop of aan de deur tijdens de avond zelf.