Afbeelding
Foto:

Voedselactie Dorcas

regio • Van 3 tot en met 10 november staat Nederland in het teken van de 24e nationale Voedselactie van Dorcas.

In onderstaande plaatsen wordt op vrijdag 8 en zaterdag 9 november voedsel ingezameld. In Molenaarsgraaf en Brandwijk wordt in samenwerking met Jumbo voedsel ingezameld. In Bleskensgraaf wordt in samenwerking met Spar voedsel ingezameld. In Groot-Ammers wordt in samenwerking met Coop voedsel ingezameld. In Nieuwpoort wordt in samenwerking met Spar voedsel ingezameld. In Wijngaarden wordt bij de familie Roubos aan de Van der Hoevenstraat 1 voedsel ingezameld op vrijdag 8 november van 13.00 tot 21.00 en op zaterdag 9 november van 09.00 tot 16.00 uur. In Nieuw-Lekkerland wordt in samenwerking met Albert Hein en Plus voedsel ingezameld. In Hoornaar wordt in samenwerking met Coop voedsel ingezameld.
Het ingezamelde voedsel is bestemd voor de allerarmsten in diverse Oost-Europese landen, zoals Moldavië?, Roemenië, Rusland en Oekraïne. Met name de bejaarden en alleenstaanden hebben het daar nog altijd ontzettend moeilijk. Ze kunnen nauwelijks rondkomen van het inkomen dat ze ontvangen. Sommige mensen hebben een te kort aan goede voeding of hebben zelf dagenlang helemaal niets te eten. Door het uitdelen van voedselpakketten, in samenwerking met plaatselijke kerken, wil Dorcas deze mensen de winter door helpen. Naast deze hulp in Oost-Europese landen zal een deel voor zuidelijk Afrika worden bestemd.


Workshop met Leonie Verhoef

noordeloos • Op woensdagavond 20 november wordt er een leuke en leerzame workshop over mooie haarcreaties gegeven in het Noorderhuis in Noordeloos. Organisatie is in handen van de Dorpskamer in samenwerking met Leonie Verhoef. Deze jonge onderneemster van Leonie Hairstyling & Visagie is inmiddels bekend geworden door alle prachtige kapsels die zij maakt, niet alleen bij bruiden maar bij iedereen die graag mooi gekapt naar een feestje toe gaat. Deelname kost 15 euro (het model waarvoor iedereen zelf zorgt, is gratis) en daarbij is de koffie of thee inbegrepen. Aanmelden graag voor 18 november via dorpsberaad.noordeloos@gmail.com of app/bel met 06-18150641. De aanvang is om 19.30 uur.