VVAC buigt voor Hardinxveld

ottoland • Op De Put leed VVAC een stevige nederlaag. Hardinxveld won met maar liefst 0-4. "Deze ploeg is een niveautje beter. Voetballend sterk en zeer atletische middenvelders", vond VVAC-trainer Miguel Munoz na afloop. "Maar we hebben geprobeerd er een echte wedstrijd van te maken. Na de vroege 0-1 pakten we het goed aan en waren we zeker gelijkwaardig. In de rust heb ik Thijmen Vogel en Jurre den Besten gewisseld en daarin had ik niet een gelukkige hand. Achteraf had ik ze beter kunnen laten staan." VVAC raakte de grip op de wedstrijd kwijt. Hardinxveld liep, ondanks het goede spel van de jonge Gert Stuij, uit naar 0-4.


Hattrick voor IJsbrand van Eldik

tricht • Arkel boekte een belangrijke zege. Tricht werd met maar liefst 1-4 op het eigen Crayestein verslagen. Op slag van rust kwamen de mannen van Leon Elands op voorsprong. "Een lekker mentaal tikje. Een vrije bal van Remie Schuurman werd losgelaten door de doelman en van dichtbij kon Corné van Horik binnen tikken. Tricht zocht massaal de aanval en daar profiteerde IJsbrand van Eldik optimaal van." Van de Gelderse aansluittreffer, nog binnen het uur, raakte Arkel niet van slag. "Heel zakelijk, toch een teken dat we zijn gegroeid, pakten we de draad weer op. Met nog twee goals van de zeer dwingend spelende IJsbrand trokken we de zege over de streep."


Derde nederlaag op rij voor Schelluinen

schoonhoven • In de voorbereiding werd nog gewonnen van Schoonhoven, maar Schelluinen is geen schim meer van de ploeg van een paar maanden geleden. "We zitten niet in echt lekker vaarwater, iedereen vaart ons voorbij en wij liggen stil", sipte Schelluinen-trainer Philip den Haan na de 1-0 nederlaag. Na een bijzonder zwakke eerste helft herpakten de blauwwitten zich wel. Maar niet meer dan dat. "Uit een lullige goal kwamen zij tien minuten voor tijd op voorsprong. Vervolgens zochten wij de aanval, maar kreeg Schoonhoven de kansen. Met dank aan Robin Zonneveld Piek bleef het bij 1-0."


SV Lopik te sterk voor Ameide

ameide • Op Meihoven was Lopik heer en meester. De 0-2 ruststand en de uiteindelijke 0-3 nederlaag spraken boekdelen. "Slechts tien minuten na rust hadden we het iets betere van het spel en hadden Tom de Kruijk en Robin Tamming ons terug in de wedstrijd kunnen brengen. Maar helaas, zij misten", aldus Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout, die - met het oog op de derby tegen Sv Meerkerk - nog twee pluspuntjes zag. "Het eerste kwartier na rust en de invalbeurten van Robbert Bakker en Erik de Kruijk."


Kyle Doesburg matchwinner

goes • Op sportpark Het Schenge won SteDoCo onder moeilijke omstandigheden met 0-1 van Goes. "Er stond veel wind, het veld was hobbelig en het kunstlicht matig. Ons veldspel was beter en we waren duidelijk de bovenliggende partij. Maar we verzaakten de vele kansen, ook in de eerste helft, af te maken. Maar 0-1 is ook drie punten", knipoogde Frans Adelaar, die Goesenaar Kyle Doesburg in de voor hem vertrouwde omgeving de enige goal zag binnen tikken.