Julian Vos (20) wil alleen voor NOAD'32 scoren

wijk en aalburg • Julian Vos behoort tot de jonge generatie bij NOAD'32. Hij moet mede zorgen voor de aanvallende impulsen én voor doelpunten.

Wat goed is komt snel, zou je kunnen zeggen bij Julian Vos. De tegenwoordig in Veen woonachtige Wijk en Aalburger debuteerde al rond zijn zestiende jaar in het eerste elftal van NOAD'32 en groeide uit tot een vaste kracht in de aanval.

"Ik heb altijd wel voorin gestaan, aan de zijkanten, maar dit seizoen sta ik voor het eerst in de spits", steekt hij van wal. "Dat bevalt me wel. Je hebt meer vrijheid en ruimte om acties te maken. Het gaat ook vrij aardig." Vos heeft al vijf keer gescoord in het nog prille seizoen. De pas 20-jarige spits voelt zich helemaal thuis bij NOAD'32.

"Ik voetbal hier al vanaf mijn vierde jaar. In de jeugd ben ik nog wel een tijdje naar de jeugdopleiding van FC Den Bosch gegaan. Het beviel me daar wel. Het niveau is toch een stuk hoger en ik heb er zeker stappen gemaakt. Lastig was het wel. Ik kom uit een gezin met zeven kinderen en mijn moeder moest altijd mee. We waren er vier dagen in de week mee bezig. Ik kon daar ook blijven, maar heb de moeilijke beslissing genomen om terug te gaan naar NOAD'32, ook vanwege mijn vrienden hier. Mijn ambities gaan ook niet verder meer dan NOAD'32. Het is hier gezellig en er heerst een goede sfeer."