De Zwerver maakt De Raad enthousiast

kinderdijk • Michel de Raad heeft zijn trainingspak weer uit de kast gehaald. De Zwerver wist hem te strikken als ad interim opvolger van de tussentijds vertrokken Edward Knook.

"De Zwerver is één van de clubs op mijn lijstje van 'mooie verenigingen'", glimlacht Michel de Raad. "De vereniging, het complex, de rijke historie; het zijn dingen die me aanspreken. In het verleden was ik al eens in gesprek met deze club. Toen ging de deal niet door. Nu wél."

"Ook ik las dat Edward Knook na een paar duels vertrokken was en uiteraard speelde een mogelijke rol als opvolger door mijn hoofd, maar ik liet het verder voor wat het was. De tijd van solliciteren ligt achter me. Toen de club vorige week contact met me opnam, werd het een ander verhaal. Tja, en nu sta ik weer voor de groep. Dinsdagavond was mij eerste training. Leuk! Ik begreep van de spelersraad dat ze blij waren met mijn komst naar De Schans. Dat is wederzijds. Het is weer flink bij me gaan kriebelen." Voorlopig zijn De Zwerver en De Raad overeengekomen om dit seizoen samen af te maken. "Wat er daarna wordt afgesproken zien we wel", zegt de coach. "Ik ga eerst de groep beter leren kennen en ben zeker niet van plan om hier meteen alles 'op z'n kop' te gooien. Dat past niet bij mij en is ook niet goed voor het team. Ik denk wél dat De Zwerver een eerste elftal heeft dat tweedeklassewaardig is, een mooie mix van ervaren spelers en jonge gasten."