Verbazing over terrassen later open op zondag

Ik heb met stijgende verbazing kennis genomen van het artikel in Het Kontakt van enkele weken terug.

Als niet gelovige ben ik 13 jaar geleden in het mooie Noordeloos komen wonen. Als "buitenstaander" werd ik met open armen ontvangen en er was wederzijds respect over het geloof. Ook wij worden iedere zondagmorgen wakker met het geluid van de kerkklokken. Logisch, dit is een gelovig dorp dus wij respecteren dat en gaan ook op zondag niet het gras maaien, ramen lappen of verder met de verbouwing.

De kracht van deze streek is inderdaad rekening houden met elkaar en de overheid heeft niet het recht om daaraan te tornen. Dat kunnen mensen prima zelf oplossen namelijk. Dit is echt onrechtvaardig tegenover de horeca. Hardwerkende mensen die ook zondagmorgen hun brood moeten kunnen verdienen.

Het "geloof " staat niet boven de wet. Er zijn heel veel mensen die genieten van ons mooie landschap. Die mensen werken de hele week en willen zondagmorgen erop uit gaan en kunnen genieten van hun kopje koffie. Niets mis mee. Laat iedereen in hun waarde en ga geen regels opleggen die indruisen tegen het respect en rekening houden met elkaar. Dat is namelijk waar onze omgeving bekend om staat!
Hou eens een enquête in de kerken en kijk hoeveel procent van de kerkgangers er inderdaad last van hebben. Meestal is dit een minderheid namelijk. Ik wordt hier heel verdrietig van want regeltjes opleggen is zo makkelijk maar onderbouw het maar eens goed.

Hoeveel last kan je hebben van mensen die een kopje koffie nuttigen op een terras. Loop gewoon door naar de kerk en wees blij dat er mensen zijn die kunnen genieten van onze mooie natuur hier. Gun ieder zijn plezier ook al moet je daar dan even voor slikken als je langsloopt.

Mevr. M.J. van Gool-Tienstra
Noordeloos


Doe Mee strijkt neer in Ottoland

ottoland • De fractietoer van Doe Mee strijkt op maandag 4 november neer bij het dorpshuis aan het Stadhoudersplein 8 in Ottoland. Het overleg begint om 19.30 uur.

In de winterperiode reis Doe Mee Molenlanden door de gemeente om alle inwoners de kans te geven om tijdens het fractieoverleg een punt op de agenda te zetten, dat zij belangrijk vinden in het samenleven. Daarnaast biedt de fractie de inwoners de kans om mee te denken in de punten van de meningsvormende raadsvergadering. Voor deze keer staat onder andere de aanvraag van Camping de Put voor het vestigen van arbeidsmigranten op de agenda.