Daan Hartog tweede in Schijndel

schijndel/regio • Daan Hartog rijgt de podiumplekken momenteel aan elkaar. Zondag werd de Giessenburgse cyclocrosser in categorie 6 tweede in de jeugdveldrit in Schijndel. Debutant Rick Versloot (Hardinxveld) klasseerde zich als vierde. In categorie 3 was er een negende plaats voor Isis Versluis (Meerkerk).


Bryant Boogert zevende in Italië

bergamo/hoogblokland • Bryant Boogert heeft de eerste StarClass-wedstrijd in het Italiaanse Bergamo als zevende afgesloten. Aan StarClass-wedstrijden, waarop de rijders drie dagen in actie komen, nemen de beste jeugdshorttrackers uit West-Europa deel. Door een bijzonder sterk optreden haalde de 14-jarige Hoogbloklander op vrijdag de vierde plaats in de A-finale van de 1500 meter. In totaal werden er elf races verreden. Bryant Boogert werd zevende in het eindklassement.


Prijzen voor Tavernie en MTTV in Elar-toernooi

meerkerk • De 2019-editie van het Elar-tafeltennistoernooi in De Linde in Meerkerk is zaterdag gewonnen door Jeroen Holten van het Katwijkse Rijnsburg. Hij versloeg in de finale van de eerste klasse zijn clubgenoot Pascal Breuer. Jacky Alting van Tavernie uit Nieuwland liet zich niet van de wijs brengen en wist in een spectaculaire finale van de tweede klasse Mario Lenting te verslaan. In de derde klasse was er zelfs een Nieuwlands onderonsje tussen Falco van Oss en Ricardo Boogert. Van Oss ging er met de titel vandoor. Andere Vijfheerenlandense successen waren er voor Piet Copier van MTTV Meerkerk en Marja de Gans van Tavernie. Zij wisten beiden een zilveren medaille te bemachtigen; Copier in de vijfde en de Gans in de zesde klasse.


SV Lopik op de fiets naar Ameide

lopik/ameide • De spelers en supporters van SV Lopik stappen zaterdag op de fiets voor hun uitwedstrijd tegen Ameide. Het gezelschap overbrugt de rivier de Lek via het voetveer De Overkant, dat op 2 november van 13.00 tot 18.00 uur speciaal vaart voor deze derby. ,,Voetbalvereniging Ameide heeft dit zo geregeld voor ons," vertelt Lopik-trainer Bertus van Schaik geanimeerd. ,,Van deze gelegenheid maken wij graag gebruik."


Kaartverkoop Europees duel Sliedrecht Sport

sliedrecht/regio • Vanaf dinsdag 29 oktober gaan de kaarten voor de Europa Cup-wedstrijd van Dames 1 van Sliedrecht Sport in de verkoop. De entreebewijzen voor de thuiswedstrijd op 4 december tegen het Duitse Schwerin zijn verkrijgbaar op: volleybal.nl/tickets. Dankzij het landskampioenschap 2018-2019 strijdt Sliedrecht mee in de CEV-cup (Europa Cup II). Daarin is de nummer 2 van de Duitse competitie van vorig seizoen, SSC Palmberg Schwerin, geloot. Een Europese topploeg, waar de blauw-witten een zware dobber aan zullen hebben, maar waar toch ook altijd wel mogelijkheden liggen. Zeker thuis, in een volle De Basis. Kaarten zijn te koop voor 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor de jeugd. De wedstrijd begint op woensdag 4 december om 19.30 uur.