Lex Kramers terug naar SV Meerkerk

meerkerk • Nog een kleine maand en dan is doelman Lex Kramers weer actief bij zijn eerste liefde SV Meerkerk. Hij traint al mee met de A-selectie, maar moet nog wachten op officiële tijding van de KNVB.

"Maar die gaat er komen. Zowel trainer Gerrie Schaap als Henk Vroege namens het bestuur heeft bevestigende berichten ontvangen, dat ik vanaf 12 november mag voetballen voor SV Meerkerk. Dat had ik een jaar geleden en zelfs aan het begin van dit seizoen ook niet gedacht, zo eerlijk wil ik wel zijn", erkent de inmiddels 29-jarige Kramers. Zes jaar terug verliet hij het toenmalige complex 't Hoog. Na Unitas, Woudrichem, Elinkwijk en GJS keert hij nu terug bij de geelzwarten.

"Ik was er een beetje klaar mee en had plannen mij volledig te focussen op het zaalvoetballen. Met trainen en drie keer per week spelen raakte ik mijn energie ook wel kwijt. Tot ik bij de opening van De Burcht assistent-trainer Arwin van Dijk van SV Meerkerk tegenkwam. Ik heb hem eerlijk verteld dat ik niet meer op het veld voetbalde. Al snel kwam ik met andere leden aan de praat, waaronder trainer Gerrie Schaap en Sander Vink." SV Meerkerk maakte er serieus werk van, met als gevolg dat Lex Kramers op 12 november speelgerechtigd is voor de geelzwarten. "Het schijnt zo te zijn, dat je een jaar na een laatste officiële wedstrijd mag verkassen naar een andere vereniging. Ik train alweer lekker mee en besef ook wel dat ik later ben aangesloten bij de groep. Ik zal mijn plaatsje moeten verdienen en dus sta ik heus niet gelijk op doel bij het eerste. Maar het voelt goed en het nieuwe complex De Burcht is echt fantastisch. Ik heb er zin in en kan gelukkig mijn energie weer kwijt.Het voelt, met mijn ouders en schoonouders langs de lijn, als thuiskomen. Na vorig jaar heb ik wel gemerkt dat plezier het allerbelangrijkste is. Met een glimlach naar de voetbal gaan en met dezelfde lach 's avonds weer thuiskomen. Daar doe je het voor."