Ontwikkelingen op
Camping
De Put

Geachte raadsleden, via de pers is nogal verontrustende informatie wereldkundig gemaakt over de gang van zaken rondom de Camping De Put. Wij als klankbordgroep Ottoland zijn zeer teleurgesteld dat u als gemeente Molenlanden geen contact met ons heeft opgenomen over de laatste ontwikkelingen omtrent deze zaak. Wij verwachten minimaal te worden geïnformeerd over ontwikkelingen rondom de zaak Camping de Put en de huisvesting van arbeidsmigranten. We zijn zeer bezorgd over hoe de zaken er nu voor staan en over het standpunt van. de heer Kramer, eigenaar van de camping, om als reactie op een negatief raadsbesluit met andere partijen te gaan praten voor invulling van het terrein. Aldus het artikel op de site van Het Kontakt.

Wij vragen u, volksvertegenwoordigers, mét ons te praten en niet alleen óver ons. Nu lijkt er een persoonlijke vete te ontstaan tussen een raadslid en de heer Kramer. Over inhoud wordt allang niet meer gesproken, zo lijkt het. Leuk om te lezen dat er iemand zijn rug recht wil houden, maar alleen zolang wij daarvoor niet krom hoeven te lopen. De slechtste uitkomst is dat er zonder draagvlak van het dorp de camping straks een soort vrijstaat wordt. Wij roepen daarom een ieder op om over zijn eigen schaduw heen te stappen om tot een goede oplossing te komen voor alle partijen. Mede naar aanleiding van deze berichten in de pers over De Put attenderen wij u ook op een aantal langlopende zaken waar wij graag op korte termijn met u serieus over willen doorpraten en duidelijkheid willen krijgen. Dit zijn de volgende punten:

Woningbouw
In een van de raadsvergaderingen voor de zomervakantie hebben wij als klankbordgroep ingesproken. Wij hebben aandacht gevraagd voor woningbouw in onze kern en zelfs een door uw wethouder verzonnen bouwstop voorkomen. Van de initiatiefnemers hebben wij vernomen dat nadien nog niet veel gebeurd is. Raad, pak uw controlerende rol op! Ons dorp loopt leeg en procedures lopen stroperig en langzaam. We praten nu al sinds 2014 over woningbouw maar we zien weinig prioriteit liggen bij de uitvoering.

Riolering
Destijds hebben wij begrepen dat het rioleringsstelsel in Ottoland niet meer van deze tijd is en dat uitbreiding urgent is. Willen er ooit huizen gebouwd kunnen worden, dan is dit volgens ons prio 1, om realisatie van bouwplannen niet in de weg te staan. We hopen dat u onze zorgen en ongenoegen serieus meeneemt in uw overwegingen en ons als klankbordgroep informeert in de verdere stappen die gezet gaan worden.

Klankbordgroep Ottoland