vrijdag 25 oktober

Vogeltrek
10:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi. Herfstactiviteit over vogeltrek. Er wordt begonnen met een diaserie. Na een korte pauze gaan deelnemers op zoek naar vogels. Er wordt afgesloten met een knutselwerkje. Bij veel deelnemers ook vanaf 13:00 uur. De activiteit is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar, jongere kinderen onder begeleiding. Deelname kost 2,50 euro. Vooraf aanmelden is noodzakelijk bij C. Kramer, 0345-619684 of ckramer01@hetnet.nl.

Schrijfherberg
13:30, Bleskensgraaf. De Schrijfherberg is weer open. De schrijvers gaan 'korte verhalen' schrijven. Met eenvoudige schrijfoefeningen ontstaat vanzelf iets moois op papier. Schrijfervaring is niet nodig. De schrijfworkshop begint om 13.30 uur in de lounge van restaurant De Burgemeester. Info: schrijfherberg@gmail.com.

Pieter Verelst in 't Pand
20:30, Gorinchem. Met keihard positivisme, knotsgekke sketches en ontroerende bespiegelingen komt de Vlaamse comedian en acteur Pieter Verelst naar theater 't Pand. Entree 10 euro.

zaterdag 26 oktober

Verkoop bij de Graaf in Graafzicht
9:30, Bleskensgraaf. In woonzorgcentrum Graafzicht vindt de najaarseditie van de Verkoop bij de Graaf plaats. Bezoekers zijn welkom tot 12.30 uur. Ondernemers verkopen artikelen als glassieraden, kaarten, jam en sap. Ook zijn er handwerkartikelen verkrijgbaar. Voor kinderen zijn er spellen en er worden onder meer poffertjes, oliebollen en erwtensoep verkocht.

CreaUP in Lexmond
13:00, Lexmond. CafeUp in een ander jasje: CreaUP. Met HaCo en De Gouden Leeuw is er een middag vol creativiteit, biljart, vlechten en nog meer. Jong en oud is welkom tussen 13:00 en 16:00 uur in De Gouden Leeuw. De toegang is gratis.

Bazaar in Oude School in Langerak
13:30, Langerak. Voor de 28e keer houdt een aantal vrijwilligers uit de Nederlands Gereformeerde kerk Waal een bazaar. De bazaar vindt plaats in de oude school naast de Nederlands gereformeerde kerk. De verkoop start om 13.30 uur en duurt tot 18.30 uur. De opbrengst is voor de kerk.

Jubileum Tisnennyfals
14:30, Sliedrecht. Muziekgroep Tisnennyfals bestaat dit jaar twintig jaar en viert dit met een optreden in Zorgcentrum Parkzicht, Lijsterweg 27. De entree is gratis. Op het repertoire staat gitaarmuziek en bekende Nederlandse liedjes. Meezingen mag. Meer informatie: Facebook Tisnennyfals Sliedrecht.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Grote bingo in Hoogblokland
14:30, Hoogblokland. Oranjevereniging Hoogblokland houdt in MFC Den Hoek weer een grote bingo. Voor de kinderen is de aanvang 14.30 uur; de volwassenen zijn vanaf 20.00 uur welkom.

Nacht van de Nacht-wandeling
18:30, Papendrecht. Vanuit het Streeknatuurcentrum (Matenaweg 1, op de grens met Wijngaarden) is er een wandeling in het kader van de Nacht van de Nacht. Op die avond wordt er landelijk aandacht gevraagd voor de lichtvervuiling. Veel zoogdieren houden er een nachtelijke leefwijze op na, zoals bijvoorbeeld aan vleermuizen. Geuren en geluiden beleven we anders dan overdag. En wat zien we nog in het donker? Dit alles kunnen deelnemers zelf ervaren tijdens de wandeling van 18.30 tot 20.30 uur. Aanmelden via educatie@nvwa.eu.

Queen Forever Tributeband
20:00, Lexmond. De Queen Forever Tributeband komt naar Huis Het Bosch. De tributeband brengt nummers van zanger Freddy Mercury, gitarist Brian May, drummer Roger Taylor en basgitarist John Deacon ten gehore. Een aantal nummers die zeker langs gaan komen: Bohemian Rhapsody, Don't Stop Me Now , Somebody To Love, Another One Bites The Dust , Under Pressure , I Want To Break Free en Who Wants To Live Forever. Net zoals vorig jaar zal het optreden worden afgesloten met een after-party. Kaarten zijn te bestellen via de LowlandMudgames website.

Släpstick in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Wegens succes herhaald: Släpstick van Släpstick, voorheen de Wëreldbänd. De voorstelling is zo idioot succesvol in het buitenland dat de band zich er maar naar vernoemd heeft. Vijf mannen op een kermis in 1920 verdwalen in een stomme film. Ze voeren je mee in een avond vol verbazing, ontroering, muzikaliteit, virtuositeit en nostalgie. Entree: €23,50/€22,-. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Fuad Hassen in 't Pand
20:30, Gorinchem. Fuad Hassen voert zijn comedyshow 'Remmende voorsprong' op in theater 't Pand. Entree 10 euro.

Acoustic Maniacs
21:30, Kinderdijk, Klokrock Café. In Klokrock Café aan de Molenstraat 117 in Kinderdijk geeft Acoustic Maniacs op zaterdag 26 oktober vanaf 21.30 uur een optreden. Kaartverkoop is alleen aan de deur. Kaarten kosten 5 euro.

De Polderband in Café 't Centrum
21:30, Streefkerk. De Krimpense rockband De Polderband treedt op in Café Eeterij 't Centrum, Dorpsstraat 23. Het is de eerste keer dat de zesmansformatie in Streefkerk optreedt. De Polderband speelt blues, pop en rock uit de jaren '60, '70 en '80, grotendeels covers van bands zoal als The Doobie Brothers, The Eagles en Santana, maar ook eigen werk. De entree is gratis.

zondag 27 oktober

Kerkdienst 'Peuters & Kleuters'
16:00, Lexmond. In protestants kerkelijk centrum Lux Mundi aan de Zuidernes 45 wordt tot 16.45 een kerkdienst voor Peuters & Kleuters gehouden. Hierin zal het verhaal van de Bruiloft te Kana worden verteld door 'Dominee Beer'. Doel van de Kerk op schoot diensten is: sprankelende en levendige diensten organiseren voor kinderen van 0 tot 4 jaar met belevingsgerichte activiteiten.

Preek van de Leek met Chris Sommer
18:30, Noordeloos. De landelijk bekende goudsmid Chris Sommer uit Noordeloos houdt in de Ontmoetingskerk een 'Preek van de Leek'. Dit initiatief is gestart in Amsterdam. Uitgangspunt is dat een bekend persoon, niet direct betrokken bij de kerk, op basis van een verhaal uit de Bijbel vertelt over zijn of haar levensvisie. Het thema van de dienst is 'Creativiteit'. Na afloop is er koffie en thee. In de regio is Sommer onder meer bekend van de ring die hij speciaal maakt voor de winnaar van het jaarlijks knikkerkampioenschap. Zijn ontwerpen van bijzondere sieraden worden ook landelijk zeer gewaardeerd. Hij verstaat de kunst om een sieraad te scheppen dat precies past bij de persoon die voor hem zit.

maandag 28 oktober

Lezing 'De Alblasserwaard nu'
20:00, Gorinchem, wijkgebouw De Heul, Nieuwe Hoven 141. Jan Trapman geeft een lezing over 'De Alblasserwaard nu'. Hij is veel te vinden in de natuur en hij legt planten, vogels, insecten en landschappen vast met zijn camera. Met het beeldmateriaal dat hij in de afgelopen jaren heeft gemaakt geeft hij een lezing over de Alblasserwaard. De entree is 3 euro.

dinsdag 29 oktober

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor een kop koffie of thee, een praatje en/of een spelletje.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
9:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Van 9.30 tot 12.00 uur: Inloop voor een praatje met een vrijwilliger, kopje koffie en/of spelletje. Tevens taalondersteuning voor nieuwe burgers van Molenlanden. Aanmelden: Marianne Bons, 06-15689981. Info: www.huisvandewaard.nl.

Film 'Girl' in 't Pand
14:00, Gorinchem. In het filmhuis en filmcafé van theater 't Pand wordt de film 'Girl' vertoond. Ook om 20.15 uur. Entree 8 euro. Lara, een 15-jarig transseksueel meisje geboren in het lichaam van een jongen, klaar om alles te riskeren om haar droom na te streven; ballerina te worden. Ze werd geboren in een mannelijk lichaam, maar ze besloot dat ze graag als meisje wilde leven. Lara's leven wordt gedomineerd door het innemen van hormoonblokkers en wachten: wachten op vrouwelijke hormoontherapie en chirurgie die uiteindelijk eindelijk haar geslacht zal afstemmen op haar vrouwelijke identiteit.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

woensdag 30 oktober

Dorpskamer Noordeloos
9:45, Noordeloos, Het Noorderhuis. Tot 10.45 uur 'Zeker op de Been'. Inloop van 10.00 tot 12.00 uur. Bingo van 11.00 tot 12.00 uur.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open. Van 19.30 tot 20.30 uur is er 'Samen praten, samen leren'.

Bingo in De Zes Molens
15:00, Hoornaar. In woonzorgcomplex De Zes Molens vindt een bingo plaats. De entree voor externen is 3 euro.

Toneel Passage in Meerkerk
19:30, Meerkerk. Op uitnodiging van de afdeling Meerkerk van Passage komt de toneelgroep van Passage Giessenburg naar dorpshuis De Linde. Zij brengen daar het toneelstuk 'Gespuis in het warenhuis'. De entree is 5 euro. Er wordt een verloting gehouden. De zaal gaat een half uur eerder open. Ook niet-leden zijn welkom bij de toneeluitvoering.

Lezing 'Reis met de Lekboot'
20:00, Hoornaar. IJsbrand Verveer verzorgt een lezing over de reis met de Lekboot van Culemborg naar Rotterdam bij de Historische Vereniging Hoogblokland, Hoornaar en Noordeloos. De lezing is in Het Bruisend Hart, Dirk IV-plein 32. Entree niet-leden 2 euro.

donderdag 31 oktober

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
13:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Van 13.30 – 14.15 uur Bewegen voor 60-plussers. Vanaf 14.30 uur inloop voor een praatje, kopje koffie/thee of spelletje. Vanaf 17.30 uur gezamenlijke maaltijd. Bijdrage minimaal 2,50 euro per persoon. Deelnemen: Dini Resseler, 0184-641769. Info: www.huisvandewaard.nl.

Dorpskamer Giessenburg
15:15, Giessenburg, Tilplein. Tot 17.00 uur is er de speelkamer. Van 18.30 tot 19.30 uur is de bibliotheek open.

Lezing over historie kostuums en mode
20:00, Giessenburg, De Til. Drs. Monique Hafkamp gaat op uitnodiging van de Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen op donderdag 31 oktober in op 'Kostuumgeschiedenis, revolutionaire veranderingen in de mode'. Entree niet-leden 2 euro.