• De bazaar vindt voor de 28e keer plaats.
• De bazaar vindt voor de 28e keer plaats. Foto: Geurt Mouthaan

Bazaar in Oude School in Langerak

langerak • Voor de 28e keer houdt een aantal vrijwilligers uit de Nederlands Gereformeerde kerk Waal, een bazaar.

De bazaar vindt plaats in de oude school naast de Nederlands gereformeerde kerk. De verkoop start om 13.30 uur en duurt tot 18.30 uur. De opbrengst is voor de kerk.

Buiten de school is een grote tent opgebouwd waar verschillende activiteiten plaats vinden, zoals, darten, sjoelen, buks schieten en een voetbalspel. Tevens kunnen bezoekers er terecht voor de inwendige mens. Er staat een frietkraam, er worden oliebollen en appelbeignets verkocht en er zijn slaatjes te koop.

Kinderen

Het eerste lokaal van de school is ingericht voor kinderen. Er kan gegrabbeld worden en en er zijn verschillende spelletjes waar prijsjes mee gewonnen kunnen worden. In de hal draait het rad van avonduur en ook daar kunnen prijzen gewonnen worden. Daarnaast is er een counter waar koffie, thee, frisdank en een pilsje gekocht kan worden.

Verder is er in de school een lokaal vol met tweedehands boeken. 'Net als voorgaande jaren is er weer een groot assortiment bloemen en bloemstukken', melden de organisatoren in een persbericht. 'En er zijn weer creatieve mensen actief geweest, wat geresulteerd heeft in handgemaakte cadeau-artikelen, presentjes en zelfgemaakte kaarten. En niet te vergeten geitenwollen sokken, met de hand gebreid. Geraden en dus gewonnen kan er worden, naar een boodschappenmand vol met boodschappen en 1½ ons drop.'