Kort sportnieuws

Machtsgreep Pau Stuij

wijngaarden • In de biljartcompetitie van De Lukkie Klus heeft Pau Stuij een geslaagde machtsgreep gedaan. Stuij won met maar liefst 17-8 van Piet de Wit en nam hierdoor de leiding over van Jurgen Janssen, die niet verder kwam dan 6-6 tegen Jan Verschoor.


NDV laat het zitten

nieuwland • Ondanks een 2-0 voorsprong doordat Heijmans een speler tekort had, heeft NDV het in de nationale damcompetitie laten zitten. De Nieuwlandse dammers lieten de winst glippen; het werd 10-10. Pelle Sterk en Wim 't Lam wonnen hun partij. Jan van Haarlem, Jan Alting, Peter Heikoop, Joop Kwakernaak brachten met hun remises het Nieuwlandse puntentotaal op tien.


SNA ronde verder

bleskensgraaf • De vrouwenhoofdmacht van SNA is een ronde verder in de beker. Tegen Jola Olympus werd het nog gelijk (25-8, 21-25), maar Savok werd met 2-0 verslagen (25-16 en 25-22, na een 11-17 achterstand). En dat bleek voldoende om door te gaan.


Kampioenstrui voor Celine Bron

valkenswaard/schelluinen • Het bmx-seizoen is afgelopen weekend afgesloten in Valkenswaard. Richard Bron, Wendy Bron-Dekker en hun dochters Celine en Melanie haalden allevier een finaleplaats. Celine Bron (18) pakte bovendien de kampioenstrui in de klasse Woman 17 jaar en ouder, een klassement dat wordt opgemaakt over acht competitiewedstrijden. Melanie Bron (15) moest haar vorig seizoen veroverde titel inleveren, maar werd toch nog verrassend derde. Melanie was in het voorseizoen geblesseerd aan haar hand, ze compenseerde dat met een goed naseizoen.


Blessure Dekkers

arkel • Arkel zal voorlopig Sander Dekkers moeten missen. Dekkers moest in het thuisduel tegen Sleeuwijk geblesseerd naar de kant. Aanvankelijk leek het mee te vallen, maar toch bleek hij zijn middenvoetsbeentje gebroken te hebben. Naar verwachting ligt Dekkers er tot de winterstop uit.