'Heel Giessenburg moet schoon' en ver daar buiten

Beste Giessenburgers,

Afgelopen voorjaar hebben veel Giessenburgers, jong en oud, meegedaan om ons dorp van al het afval te ontdoen dat wordt weggegooid op straat en in de berm. Wethouder Bram Visser heeft de opening verricht. Iedereen ging vol goede moed op pad om alles schoon te maken en het idee was om Giessenburg ook schoon te houden.

Nu moet ik helaas constateren dat daar niet veel van terecht gekomen is, gezien de foto's die ik heb gemaakt. Ik loop meerdere keren per week het rondje Neerpolder/Olivierweg, van Houwelingenweg, Kerkweg. Omdat ik het niet kan aanzien dat er zoveel wordt weggegooid, ben ik begonnen met het oprapen van het vuil.

Heel fijn dat er in Hardinxveld een McDonald's is geopend, maar heel jammer dat de bekertjes op de Olivierweg in de berm gegooid worden. Op een stukje van ruim vier kilometer ruim ik geregeld heel veel zwerfvuil op. Soms heb ik op één keer meer dan vijftien blikjes gevonden en dan overdrijf ik niet. Mijn dringende oproep aan iedereen: laten we allemaal ons best doen om afval niet meer op straat of in de berm te gooien, maar neem het mee naar huis en doe het in de container. Samen staan we sterk voor een duurzaam en schoon Giessenburg!

Jannie van Dijk, Giessenburg


Nacht van de Nacht-wandeling

papendrecht • Op zaterdag 26 oktober is er van het Streeknatuurcentrum in Papendrecht (Matenaweg 1, op de grens met Wijngaarden) een wandeling in het kader van de Nacht van de Nacht. Op die avond wordt er landelijk aandacht gevraagd voor de lichtvervuiling. Geuren en geluiden beleven we anders dan overdag. En wat zien we nog in het donker? Dit alles kunnen deelnemers zelf ervaren tijdens de wandeling van 18.30 tot 20.30 uur. Aanmelden via educatie@nvwa.eu.


Meer bewegen voor ouderen

molenlanden • De Seniorenraad Molenlanden gaat 'Meer bewegen voor ouderen' organiseren in de gehele gemeente. De voormalige gemeenten Giessenlanden en Molenwaard kenden al een project waar het gaat om bewegen voor ouderen. In diverse dorpen wordt dit nu vanuit de Seniorenraad Molenlanden verzorgd, voor een gedeelte uitgevoerd door GiGaMolenlanden. Het gaat om Giessenburg, Schelluinen, Hoornaar, Arkel, Brandwijk, Wijngaarden en Ottoland. Eenmaal per week komen de deelnemers bij elkaar en dat tegen een geringe vergoeding dankzij de financiële medewerking van de gemeente Molenlanden. De trainingen vinden plaats onder professionele begeleiding. Meer info: p.k.giethoorn@gmail.com of 0183-581758.