Alzheimer Trefpunt

hoornaar • In De Zes Molens in Hoornaar wordt op donderdag 31 oktober vanaf 19.30 uur een Alzheimer Trefpunt gehouden. Thema is 'Rouw, verlies en regelzaken bij dementie'.

Gastsprekers zijn: Annet Fleer (expert Alzheimer Nederland) over rouw bij dementie, en Bram Heijnens (expert uitvaartzorg Monuta) over regelzaken bij overlijden.


Thema-avond over SOLK

sliedrecht • Team Leeeef houdt op woensdagavond 30 oktober een thema-avond over SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten). Deze avond wordt georganiseerd voor mensen met aanhoudende klachten van pijn en /of vermoeidheid.

Team Leeeef is een initiatief van Balans, centrum voor gezondheid en beweging, Praxis Ergotherapie en Psychologenpraktijk Fidelis, waarin psychosomatische fysiotherapeuten, manuele therapeut, fysieke trainer, ergotherapeut en psycholoog nauw samenwerken in een eerstelijns revalidatie-behandeltraject voor mensen met SOLK.

De avond wordt gehouden in Medisch centrum Havenkwartier, Wilhelminastraat 69a in Sliedrecht en begint om 20.00 uur. Inloop is vanaf 19.30 uur.


Inzamelen voor Roemenië stichting

hei- en boeicop • De in Lexmond en Hei- en Boeicop gewortelde Stichting 'Vrienden van Roemenië' gaat weer spullen inzamelen. Gedacht wordt aan nog goed bruikbare en schone kleding, kleine huishoudelijke artikelen en kleine meubelen.

Op zaterdag 26 oktober staan vrijwilligers tussen 10.00 en 12.00 uur bij De Rank, achter de hervormde kerk in Hei- en Boeicop, klaar om spullen in ontvangst te nemen. Vanuit de kringloopwinkel in Dorohoi, het Roemeense projectgebied van de stichting, worden de artikelen verkocht. Voor grotere artikelen zoals grote meubels graag contact opnemen met Jan van Zessen: 06 - 2734 7584. De spullen worden dan thuis opgehaald.


Open repetitie IKK

langerak • Interkerkelijk Koor Nieuwpoort-Langerak houdt maandag 28 oktober een open repetitieavond. Deze vindt van 19.45 tot 22.00 uur plaats in de Koningskerk, Julianastraat 88 in Langerak. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op de website www.ikknieuwpoort-langerak.nl.